Ansiktsrengöring för män

När du letar efter ansiktsrengöring för män hittar du bra kvalitetsprodukter i vår webbutik. Ansiktsrengöringen är särskilt anpassad för män för att effektivt ta hand om en större talgproduktion och att återfukta på bästa sätt för en fin hy och välvårdat utseende. Här hittar du milda rengöringsprodukter som även är skonsamma för skägg och mustasch.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Bra hudvård med rätt ansiktsrengöringsprodukter

Ansiktsrengöring med rätt produkter är grunden till en bra hudvård. Det gäller att rengöringen effektivt tar bort all smuts och orenheter för att dina andra ansiktsprodukter ska få sin bästa effekt. Mäns hud har ofta en större produktion av talg och det ställer därför lite andra krav på ansiktsrengöringen.

Torr hud

Om du har torr hud behöver du en produkt som inte torkar ut och som är lite mildare. Det är extra viktigt med återfuktning med en kräm efter tvätt om du har torr hy.

Fet hud

Har du istället fet hud bör du satsa på en produkt som inte är oljebaserad och är bra på att avlägsna överflödigt fett. Försök att inte använda för starka produkter, att tvätta ansiktet onödigt mycket eller att ofta använda skrubb. Det kan istället ha motsatt effekt då huden kan producera mer talg för att du torkar ut huden för mycket.

Kombinerad hy

En kombinerad hud kan vara lite svårare så här gäller det att prova sig fram om du inte hittar någon rengöring som är speciellt framtagen för din hudtyp. Ibland kan man behöva använda två olika produkter med rätt produkt till utvalda områden i ansiktet. Framförallt brukar det vara den så kallade T-zonen med panna, näsa och haka som lätt blir lite glansigare.

Rengöringsguide för bästa ansiktsvård för män

Att ha ett helt set med produkter vid rengöring av ansiktet är inte bara för kvinnor. Även män behöver ta hand om sin hud för att hålla huden ung och fin för ett välvårdat utseende.

Ansiktsrengöring och ansiktsvatten

Tvätta ansiktet både morgon och kväll för att bibehålla en välmående hud.

Börja med att tvätta ansiktet med ljummet vatten och en ansiktsrengöring, en cleanser. Därefter tar du en bomullsrondell med ansiktsvatten, toner som du drar över huden för att återställa PH-balansen i huden. Tonern tar även bort den sista smutsen som kan vara kvar och hjälper till att stänga porerna som öppnats vid tvätt.

Återfuktande kräm

När ansiktsvattnet torkat i huden smörjer du in ansiktet med en bra ansiktskräm som ger återfuktning. Det ger dig också en mjuk och len hy. Oavsett om du har torr eller fet hud behöver huden återfuktas. Det är valet av produkt som är viktig i detta fall med att torr hy kan behöva en oljebaserad kräm medan du istället bör undvika det om du har fet hy.

Skrubb

Rengör ansiktet på djupet någon gång i veckan med en skrubb. Skrubben gör rent på djupet och får bort döda hudceller och den översta torra huden. Genom att exfoliera får din hud en frisk lyster och det ger huden bättre möjligheter att ta till sig återfuktning från din ansiktskräm.

Ansiktsmask

Ansiktsmasker finns i olika varianter där en del har djuprengörande effekt istället för en skrubb och där andra masker kan vara bra att använda efter exfoliering för att ge djup återfuktning.

Ögonbad för trötta ögon och ögonpåsar

Att känna sig trött och torr kring ögonen och att få ögonpåsar råkar de flesta ut för någon gång. Då kan ett ögonbad vara skönt och uppiggande för trötta och irriterade ögon. Perfekt efter en lång arbetsdag framför datorn.

Ögonkräm

Huden kring ögonen är lite känsligare och tunnare än övrig hud i ansiktet. Därför kan det vara bra att använda speciella ögonkrämer för att återfukta och även för att minska problem med rynkor. Ett bra sätt att även minska risken för ögonpåsar.

Frågor och svar Ansiktsrengöring för män

Räcker det inte med handtvål till ansiktet?

Vi rekommenderar inte att använda handtvål till tvätt av ansiktet. Handtvålen är inte anpassad för den känsliga huden i ansiktet och torkar ut huden utan att ge tillräcklig återfuktning. I tvålen finns ofta lite starkare ämnen för att verkligen göra händerna rena från smuts och bakterier och det kan ge hudirritation om den används i ansiktet.

Kan jag använda tjejens produkter?

Det är klart bättre att använda tjejens produkter istället för tvål. Däremot behöver män ofta produkter med lite andra krav då männen ofta har högre talgproduktion än kvinnor. Själva rengöringen behöver då vara anpassat för detta. Även ansiktsvattnet och ansiktskrämen kan behöva andra förutsättningar om du exempelvis rakar dig. Då behöver du produkter som vårdar och lugnar din hud efter rakningen.

Hur ofta ska jag tvätta ansiktet?

Det är lagom att tvätta ansiktet morgon och kväll. På morgonen tvättar du bort överflödigt fett som producerats under natten och på kvällen tvättar du av svett, smuts och orenheter från luften.

Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Om du lätt blir glansig över hela ansiktet kan du ha fet hy. Blir du oftast bara glansig över panna, näsa och haka har du troligtvis blandhy. Upplever du istället att huden ibland känns torr och kanske till och med stram så har du torr hy. Det här kan också skilja sig i olika perioder över årstiden och du kan därför behöva olika produkter anpassat för rätt situation.