Handkräm

Ta hand om dina händer och undvik torr och narig hud med en återfuktande handkräm. Dagligen utsätter vi händerna för uttorkning genom att tvätta händerna ofta, utsätta händerna för kyla och värme utomhus, torrt inomhusklimat under vintern och inte minst i allt praktiskt arbete med händerna. I vårt sortiment hittar du väldoftande och mjukgörande handkrämer och handlotioner med maskulina härliga dofter.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Ta hand om händerna och få ett välvårdat helhetsintryck

Ditt handslag säger mycket om dig och förutom att ge ett stadigt handslag kan du med mjuka, återfuktade händer som dessutom är snyggt välvårdade med manikyr ge ett ännu bättre intryck. Vi använder våra händer mycket och händerna syns mer än vad vi kanske tänker på. Därför kan det vara bra att ta hand om händerna eftersom det ger ett välvårdat helhetsintryck.

Så får du bäst fina händer

Rengör med en mild och återfuktande handtvål

Att tvätta händerna ofta torkar ut huden och då är det bra att välja en mild tvål med återfuktande egenskaper som minskar risken för torr hud. Torka gärna händerna genom att försiktigt trycka en handduk mot händerna istället för att gnugga eftersom det sliter på huden.

Återfuktande handkräm och handlotion

En bra handkräm eller handlotion ska ge huden återfuktning utan att kännas klibbig efteråt. Speciellt på vintern när vi har torrt inomhusklimat behöver du en handkräm med extra återfuktning.

Välklippta naglar och manikyr

Händerna är bland det första som många lägger märke till så håll händerna rena och naglarna välklippta.

Manikyr är inte bara för att få snygga naglar utan du får också en behandling för dina nagelband så att de håller sig mjuka och på rätt plats vid nagelbasen. Välvårdade nagelband håller smuts borta och minskar risken för infektion vilket det lätt kan bli om du har torra och spruckna nagelband.

Så väljer du rätt handkräm

När du ska välja handkräm är det bra att välja en kräm som både återfuktar och mjukgör. Försök också att hitta en handkräm i samma serie som din handtvål så att dofterna förstärker varandra.

Om du har känslig hy eller självsprickor bör du satsa på en produkt som är oparfymerad och särskilt framtagen för känslig hud. Parfymerade handkrämer kan annars orsaka hudirritation och att det svider.

Tips för att applicera handkrämen för bästa återfuktning

För att uppnå bästa effekt med en bra återfuktning använder du en liten klick som du masserar in noga i huden. Fokusera på de torraste områdena som handryggarna och knogarna. Ta mer kräm vid behov men ta inte för mycket från början för då blir det bara kladdigt och det ger inte mer återfuktning bara för att du tar mycket.

Så förebygger du torra händer

Förutom att smörja in händerna regelbundet innan de blir torra finns det även andra sätt att förebygga eventuella problem.

När du tvättar händerna ska inte vattnet vara för varmt utan mer ljummet för att inte torka ut huden. Minska mängden tvål och kontrollera att du använder en mild tvål. Efter tvätt torkar du händerna genom att trycka lätt med en handduk mot huden istället för att gnugga.

Om du handdiskar mycket är det värt att använda ett par diskhandskar. Du kan även skydda händerna med tunna bomullshandskar om du behöver utsätta händerna för uttorkande saker och ämnen ofta. Skydda även händerna mot kylan med ett par vantar.

Upplever du att det inte bara är händerna som är torra kan det vara bra att se över kosten och förbygga torr hud inifrån. Huden mår bra av frukt och grönt, olivolja, fisk, nötter och att dricka mer vatten om du inte dricker så mycket vatten i vanliga fall.

Frågor och svar om handkräm

Varför ska jag använda handkräm?

För att hålla huden på händerna mjuk och len utan att huden blir torr är det bra att använda handkräm. Du minskar även risken för självsprickor och torra, spruckna nagelband.

Vad gör jag när handkräm inte fungerar mot mina torra händer?

Är det svårt att få händerna återfuktade och mjuka kan det behövas en handkräm som ger extra återfuktning. Det kan också bero på att du tvättar händerna alldeles för ofta eller utsätter händerna för olika slags påfrestningar som torkar ut. Försök att använda tunna bomullshandskar och diskhandskar i så många situationer som möjligt. Det kan också vara värt att se över kosten med mer näringsrika livsmedel som ger återfuktning inifrån som fet fisk, olivolja, nötter men även frukt och grönt samt att dricka mer vatten. Dra ner på socker och andra onyttigheter så kroppen får en bättre balans.

Jag har självsprickor, hur blir jag av med dem?

För att förebygga självsprickor behöver du regelbundet smörja in dina händer innan de blir torra och innan problemen blir för stora. En del handkrämer kan vara extra vårdande men ibland behövs specialkrämer som du kan hitta på apotek. Ta även reda på varför du får självsprickor. Det kan exempelvis bero på ett du regelbundet rör visa saker som dina händer inte mår bra av. Då är ett par tunna bomullshandskar en bra lösning. Diskar du mycket för hand så investera i ett par diskhandskar.

Hjälper handkräm mot eksem?

En handkräm kan hjälpa till att minska risken för att eksem blossar upp intensivt genom att hålla huden mjuk och återfuktad. Anledningen till att få eksem brukar ofta inte bero på torr hud som grundorsak men en bra handkräm kan hjälpa till att lindra besvären.