Grått hår

Har du fått smygande gråa hårstrån eller har det grå i håret tagit över alldeles för mycket? Då har vi produkterna för dig som hjälper dig att dölja de grå stråna och förstärka din naturliga hårfärg. Har du skägg och mustasch kan du välja att färga håret i samma färg eller om du vågar gå ton i ton för en mer personlig look. Att färga håret i en annan färg kan göra stor förändring när du vill förändra din stil. I vår webbutik hittar du effektiva produkter som förstärker din naturliga färg och som täcker grå hårstrån med snabba resultat. Spana in vårt sortiment av snygga hårfärger i olika nyanser som ger dig flera valmöjligheter att göra en förändring.

Populära just nu

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Täck gråa hårstrån med rätt typ av hårfärg

För att kunna dölja grått hår med färg behöver man använda en hårfärg som är speciellt anpassat för att täcka grå hårstrån. I annat fall kan det lysa igenom. Så länge man väljer rätt typ av hårfärg för gråa strån kan man sedan välja en nyans nära din egen naturliga färg eller fritt experimentera med en helt annan nyans.

Så färgar du håret

Det är enkelt att färga håret och verkningstiden är oftast bara 5 minuter. Börja med att noggrant läsa igenom de medföljande instruktionerna innan du startar.

Blanda färgen enligt anvisningarna och applicera i håret. Låt blandningen verka enligt den verkningstid som står angiven men aldrig längre tid. När färgningen är klar tvättar du sedan bara ur färgen och låter håret torka.

Välj rätt schampo och balsam

Genom att använda ett schampo och balsam som är speciellt anpassat för grått hår kan man motverka eventuella gula toner som gråa hårstrån ofta kan få. De gula tonerna kan lätt uppstå bland annat på grund av orenheter i luften, mineraler i vatten och produktbeläggningar. Då kan man behöva använda hårvårdsprodukter som är särskilt framtaget för gråa hårstrån med gula toner.

Tips om man får grått hår tidigt

Förr eller senare får de allra flesta gråare toner i håret. Om man lider av att ha fått grått hår tidigt finns det några knep att ta till.

Det finns flera faktorer som kan påverka hårets pigment och som kan leda till grått hår. Förutom genetiskt arv spelar också livsvanor en roll. Påfrestningar som stress, trauman, sorg och hårdbantning är bara några saker som kan påverka kroppen men även brister på exempelvis vitamin B12. Därför kan det vara bra att se över sin livssituation för att försöka komma i balans.

Frågor och svar om Grått hår

Varför får man grått hår tidigt?

Grått hår kan bero på flera saker som exempelvis genetiskt arv men även livsvanor som brister på vitamin B12, stress, bantning, emotionella känslor som sorg med mera.

Vad händer med håret när det blir grått?

Det som händer med grått hår är att hårstråna tappar sina pigment på grund av att produktionen av melanin i hårfolliklarna avtar. Förutom att de naturliga pigmenten försvinner blir ofta hårstråna mycket skörare för att det blir poröst och kan därför gå av väldigt lätt.

Vilken nyans är bäst att välja för gråa hårstrån?

Om man har svårt att hitta en nyans som stämmer överens med sin naturliga färg kan det vara smart att välja en något ljusare ton. Det ger ofta ett mer harmoniskt resultat och man slipper en alltför tydlig utväxt.

Är det svårt att själv färga håret?

Nej, det är mycket enkelt att färga håret på egen hand. Det är varken krångligt att blanda färgen, applicera eller skölja ur. Många hårfärger ska också bara verka i 5 minuter så det går mycket snabbt.

Hur länge håller färgen i håret?

Det beror på vilken produkt man väljer. En del produkter håller upp till ett antal hårtvättar medan andra håller i cirka 6 veckor tills håret börjar växa ut och synas vid rötterna.