Hårvatten

Hårvatten är en klassisk hårprodukt som har använts i århundraden tack vare dess många bra egenskaper. En smidig produkt som både rengör, vårdar och som även kan användas som stylingprodukt då det ger viss struktur och stadga. I vårt utbud hittar du hårvatten i hög kvalitet både med och utan olja för att passa olika hårtyper.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Fördelarna med att använda hårvatten

Bra mot torrt, frissigt hår och torr hårbotten

Hårvatten, eller tonic som det också kallas, vårdar hår och hårbotten genom att skydda mot uttorkning och kan användas för att motverka flagnande hårbotten och mjäll. Om håret är torrt och frissigt tillför produkten fukt och gör det lättare att kamma ut och reda ut håret.

Antiseptiskt

En del hårvatten ger ett extra skydd mot hårbotten genom att innehålla antiseptiska och bakteriedödande ämnen. Det kan vara extra bra för dig som lider av eksem och lätt kliar sönder hårbotten.

Ger håret styrka

Hos en del produkter finns extra återuppbyggande ämnen som exempelvis keratin. Det ger ditt hår styrka och som får håret att se friskt ut. Keratin är en fördel för dig som har torrt, tunt och sprött hår.

Extra lyster

Ditt hår får även en hälsosam lyster och glans utan att håret ser flottigt ut eller tyngs ner.

Stadga och styling

Hårvatten ger också håret en viss struktur och stadga så att håret blir lättare att styla och du kan forma håret till en frisyr som hålls på plats. Behöver du extra mycket stadga för din frisyr bör du komplettera med extra stylingprodukter.

Så väljer du rätt produkt

När du ska välja hårvatten bör du främst utgå från din hårbotten och hårkvalitet. Om du har torrt hår och torr hårbotten bör du välja ett hårvatten med olja som hjälper ditt hår med lite extra återfuktning. Har du normalt eller fett hår väljer du istället en produkt utan olja för att inte håret ska se extra fett ut.

Hur du använder hårvatten

Applicera hårvatten i handdukstorrt hår och massera in produkten både i håret och hårbotten. Kamma eller borsta håret därefter till önskad frisyr. Vill du ha mer stadga i håret låter du tonicen torka innan du applicerar fler stylingprodukter.

Frågor och svar om hårvatten

Ska jag välja ett hårvatten med eller utan olja?

Om du har torrt och livlöst hår är det en fördel att välja ett hårvatten med olja. Då får både håret och hårbotten extra fukt. Har du normalt eller fett hår passar det bättre med en utan olja. Då får du ändå en hälsosam lyster utan att håret ser fettigt ut.

Mitt hår blir så snabbt fett, är hårvatten verkligen bra då?

Om du väljer ett hårvatten utan olja så ska inte håret se ännu mer fett ut. Tänk också på att en fet hårbotten kan uppstå för att du tvättar håret för ofta eller använder andra produkter som är uttorkande för huden i hårbotten. Det kan vara värt att se över även dina övriga produkter för att se om dessa påverkar ditt hår.

Hjälper hårvatten mot mjäll?

Ja, hårvatten kan hjälpa dig att motverka mjäll eftersom tonicen vårdar både håret och hårbotten med extra fukt. En del hårvatten har också extra vårdande ingredienser som kan vara extra bra vid torr hårbotten och om du har mjäll.

Fungerar det verkligen som en stylingprodukt?

Ja, till enklare styling som inte kräver extra stadga för att kunna hålla frisyren på plats fungerar hårvatten bra som en stylingprodukt. Det ger håret en viss struktur som gör håret enklare att forma och som sedan håller håret på plats med en lättare stadga.