Doftpåsar

Få en fräsch doft i garderober och byrålådor med väldoftande doftpåsar som är perfekta för små utrymmen som lätt kan få en instängd doft. En del dofter som lavendel kan även skydda dina kläder och textilier från skadedjur som mal, pälsänger och silverfiskar. Passa på att köpa ett helt gäng praktiska och vackra små doftpåsar och få ett väldoftande hem.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Placering av doftpåsar

Doftpåsar görs sig allra bäst i stängda utrymmen och mindre rum för att ge en långvarig doft som i byrålådan, förvaringslådor, resväskan, linneskåpet, garderoben eller i en walk-in-closet. Du kan till och med sätta doftpåsar i dina skor och få dem att dofta gott igen.

Du kan naturligtvis ha en doftpåse i vilket rum som helst för påsarna är vackra och kan med fördel ingå som en del i inredningen. I hallen kan doftpåsar ge en välkomnande doft för gäster och i vilket rum som helst kan du få den där fräscha doften av ett nystädat rum som får det att kännas hemtrevligt.

Olika dofter

Olika dofter påverkar vår sinnesstämning på olika sätt och valet av doft kan påverkas utifrån i vilket rum du vill använda doftpåsen. Om du vill ha en avslappnande doft i sovrummet för att sova bättre eller bara koppla av kan lavendel vara ett bra val. Citron är en doft som får det att kännas friskt och välstädat och en blommig doft ger den där hemtrevliga och ombonade känslan.

Förläng doften

Efterhand avtar doften från doftpåsen och ett tips är att skaka om påsen och i vissa fall även lätt smula sönder vissa torkade blad i innehållet för att mer doft ska komma fram.

Frågor och svar om doftpåsar

Vad är en doftpåse?

Det är en liten påse som innehåller extrakt från olika kryddor och aromer. Påsarna finns med en mängd olika dofter för att passa i olika sammanhang.

Varför använder man doftpåsar?

Den största fördelen med att använda doftpåsar är för att få bort dålig lukt från trånga, stängda utrymmen och istället hålla textilier väldoftande så att det fortfarande doftar nytvättat.

Hur länge håller sig doften?

Beroende på vilken typ av doft det handlar om och vilken typ av produkt som finns i påsen kan man säga att dofterna i genomsnitt brukar kunna hålla 2-3 månader. Allra längst håller sig dofterna i trånga och stängda utrymmen.

Vad gör jag med påsen när doften tar slut?

Ibland räcker det att skaka påsen eller att lätt smula de torkade blad som eventuellt finns i påsen för att det ska komma fram lite mer doft. Till sist är doften helt slut och då kan du återanvända påsen och själv hälla i torkade lavendelblad eller något annat väldoftande. Är det kring jul kan du till exempel hälla i kryddnejlikor så får du lite extra julstämning.