Rakgel

UnderlÀtta rakningen med rÀtt produkter. En bra rakhyvel och rakgel minskar risken för rakutslag och hudirritation. Produkten hjÀlper till med att förbereda bÄde huden och hÄrstrÄna inför rakningen och ger Àven en smidigare rakning genom att hyveln glider lÀttare över huden. En del produkter har Àven vÄrdande egenskaper för huden och minskar risken för inÄtvÀxande hÄrstrÄn. HÀr hos oss hittar du rakgel med hög kvalitet för en skonsammare rakning frÄn populÀra varumÀrken. Hitta din favorit som passar dig bÀst i vÄrt sortiment!

Endast ett sökresultat

-60%
Det ursprungliga priset var: 119 kr.Det nuvarande priset Ă€r: 47,60 kr.

En bra rakgel skyddar huden effektivt

NÀr man rakar sig Àr det viktigt att skydda huden genom att anvÀnda en rakgel för att fÄ bra glid med rakhyveln. Det ger en smidig rakning som motverkar att man skÀr sig. En del produkter kan Àven ha innehÄll som lugnar huden och som kan lindra eventuell rodnad eller sveda.

För den som har kÀnslig hud kan det vara bra att vÀlja en oparfymerad produkt.

Fördelarna med en rakgel framför en rakkrÀm

Fördelarna med att anvÀnda en rakgel i stÀllet för exempelvis en rakkrÀm Àr framför allt att produkten Àr transparent. Att kunna se igenom passar bra om man behöver se exakt var man rakar. Det kan vara viktigt vid en detaljerad skÀggdesign eller för att vara extra försiktig vid akne, psoriasis eller gropar i huden eller pÄ hakan.

En rakgel kan ocksÄ passa bÀttre om man har grövre skÀggvÀxt.

SÄ anvÀnder du bÀst en rakgel

Innan rakgelen appliceras Àr det bra att först fukta huden. Efter applicering lÄter man gelen verka ett par minuter för att mjuka upp skÀggvÀxten och Àven huden. Att skÀggstrÄna blir mjuka gör att de lÀttare gÄr att skÀra av. NÀr hud och skÀgg Àr vÀl förberedda Àr det dags att börja raka.

Vanliga frÄgor och svar om rakgel

Varför ska man vÀlja rakgel?

En bra rakgel förbereder hud och strÄn genom att mjukgöra. Produkten gör ocksÄ att rakhyveln glider lÀttare över huden vilket ger en skonsammare rakning. En stor fördel med rakgel Àr att den Àr transparent vilket gör det enklare att lyckas bra med precisions- och konturrakning med snygga och tydliga kanter.

Passar en rakgel till kÀnslig hud?

För en kÀnslig hud kan det vara bra att vÀlja en oparfymerad rakgel. Innan rakning Àr det ocksÄ viktigt att anvÀnda vÄrdande hudvÄrdsprodukter som förbereder, Äterfuktar och lugnar huden. Mycket kÀnslig hud kan ocksÄ behöva lite extra omsorg efter rakningen med vÄrdande, lugnande och Äterfuktande produkter.

Ska vattnet vara hett, kallt eller ljummet nÀr man rakar sig?

Allra bÀst Àr det att anvÀnda ljummet vatten. Det mjukar upp hÄrstrÄna sÄ att dessa blir lÀttare att raka av.

Hur kan man bÀst undvika rakbrÀnna?

Genom att förbereda huden ordentligt inför rakningen samt att anvÀnda en tillrÀckligt vass rakhyvel minimerar man risken för irriterad hud. Mjuka upp hud och strÄn med ljummet vatten och anvÀnd tillrÀckligt med rakgel och lÄt gelen verka en stund innan rakning. AnvÀnd gÀrna en preshave och aftershave för bÀsta resultat.