Lista produkter efter tillverkare: Bic

BIC är idag ledande när det gäller tillverkning av engångsrakhyvlar och deras produkter hittar man runt om i hela världen. BIC introducerade engångsrakhyveln 1975 i Europa och 1976 i USA, 1979 hade man ungefär 50% av marknaden för engångsrakhyvlar.
BIC grundades av Marcel Bich som tidigare jobbat inom bläckindustrin men slutade 1945 för att starta sin egen verksamhet. Till en början var det bara pennor som var intressanta, han tillverkade delar till fontänpennor och andra mekaniska pennor. Först 1949 introducerades de första egentillverkade kulspetspennorna som kallades för BICs. 1973 började man även att tillverka tändare, enkla och billigare tändare som skulle kunna tändas 3.000 gånger innan den förbrukats. Ett priskrig på billiga tändare bröt ut mellan BIC och Gillette och efter aggressiv och väldigt kreativ marknadsföring i TV hade BIC passerat Cricket 1978 i antal sålda tändare. Gillette tog bort Cricket från marknaden och sålde sedan märket till Swedish Match.

Samtidigt som BIC och Gillette kämpade om engångständarna började de även konkurrera om engångsrakhyvlar. 1975 introducerades en engångsrakhyvel av plast i europa av BIC, Gillette var då snabba med att ta fram en liknande produkt som de introducerade på marknaden 1976, ett år före BIC lanserade sina hyvlar i USA. Gillette ville dock helst inte få sina kunder att börja använda engångsrakhyvlar då de tjänade mer pengar på deras utbytbara rakblad och därför satsades aldrig så mycket pengar på marknadsföringen. BIC däremot satsade hårt på marknadsföringen av sina engångsrakhyvlar och återigen med kreativ TV-reklam.

1979 hade BIC och Gillette ungefär 50% var av marknaden för engångsrakhyvlar som då hade blivit särskilt populärt bland ungdomar, kvinnor uppskattade BICs Lady shaver extra mycket då det var den första rakhyveln som speciellt tagits fram för just kvinnor. Inom 10 år skulle Gillette sluta marknadsföra sina engångsrakhyvlar för att fokusera på sina utbytbara rakblad. BIC är idag ledande när det gäller tillverkning av engångsrakhyvlar och deras produkter hittar man i hela världen.
Läs mer
Visar 1 - 2 av 2 produkter
 • BIC Chrome Platinum 5-pack - Dubbelblad
  -10%
  Available
  BIC Chrome Platinum 5-pack - Dubbelblad
  A-34

  BICs klassiska DE-rakblad har en beläggning av krom och platina. Ett mycket uppskattat rakblad som ger dig en nära, mjuk och behaglig rakning gång på gång. 

  20,88 SEK 23,20 SEK -10%
 • Bic Miss Soleil 4-pack - Engångshyvlar
  -50%
  Available
  Bic Miss Soleil 4-pack - Engångshyvlar
  C-291

  Bic Miss Soleil har ett fixerat huvud med 3 rakblad. Dubbla mjukgörande remsor med vitamin E gör att rakningen blir riktigt komfortabel och utan irritation. Lämpar sig utmärkt för rakning av känsligare områden av kroppen, t.ex bikinilinjen eller under armarna.

  19,60 SEK 39,20 SEK -50%