Lista produkter efter tillverkare: Williams mug shaving soap

Williams mug shaving soap är en talgbaserad raktvål och är en av de äldsta raktvålarna som tillverkats. Williams raktvål är också en av de mest sålda raktvålarna i USA.
Formulan för Williams raktvål skapades runt 1840 av James B. Williams of Glastonbury i Connecticut, USA. På den tiden hette tvålen "Williams Genuine Yankee Soap" och var den första raktvålen som var menad att användas i en raktvålskopp. Då tillverkade Williams även ett "shaving stick" och gjorde så under många år innan de slutade med den stift-liknande tvålen. Efter att företaget JB Williams company sålts till ett New York-baserat företag, Pharmaceuticals Inc, tog 10 av de före detta arbetarna över fabriken i Connecticut då de ville bevara den traditionella tvåltillverkningsprocessen. Det nya företaget hette Glastonbury Toiletries och de tillverkade många olika sorters tvålar och andra badrumsartiklar. De hade ett löpande kontrakt med JB Williams Company men efter att Williams sålts till företaget Nabisco 1971, fick Glastonbury Toiletries stänga fabriken 1977. Williams Shaving mug soap har dock överlevt och 1990 köpte även JB Williams Company rättigheterna att tillverka en annan gammal populär produkt, nämligen Brylkräm.
Läs mer
Visar 1 - 1 av 1 produkt
 • Williams Mug Shaving Soap - Raktvål
  -50%
  Ej i lager
  Williams Mug Shaving Soap - Raktvål
  C-272

  Williams Mug raktvål har funnis sedan 1840 vilket tyder på att det är en väldigt uppskattad raktvål. För ett bra resultat rekommenderas en ordentlig rakborste som du använder för att få fram ett rikt och smörjande raklödder. Det är en konst att få till ett riktigt fint lödder så experimentera dig fram med vattenmängden för att få ett perfekt lödder som...

  23,60 SEK 47,20 SEK -50%