Böker

Böker har anor ända tillbaka till 1700-talet då man tillverkade olika verktyg. 1829 började man tillverka svärd/sablar vilket visade sig vara lyckosamt, redan år 1830 tillverkade man över 2000 svärd som gick åt i alla de krig som rasade på kontinenten vid den tiden. Idag producerar man inte så många svärd men desto fler knivar, som är det Böker är så känt för idag.

Med en stor erfarenhet av knivtillverkning känns det inte så konstigt att man även tillverkar rakknivar av riktigt hög kvalitet. Här på shaver.se har vi rakhyvlar, rakknivar, rakborstar och tillbehör från Böker.

Hermann Böker emigrerade till USA där han startade Boker & Co i New York och brodern Robert startade en gren i Canada och senare även i Mexico. Den tredje brodern, Heinrich begav sig till Solingen i Tyskland där han startade Heinr. Böker & Co år 1869.Det fanns alltså två företag i familjen Böker som alltid hade gora relationer och samarbetade ofta. Då många på den tiden i USA var analfabeter och hade väldigt svårt att både skriva och säga just Böker tog man fram en ny logo och ett nytt namn för de produkter som exporterades till USA. Den nya logon bestod av ett kastanjeträd och varumärket kallades helt enkelt för ”Tree Brand” och sedan dess har inte en enda produkt som lämnat fabriken i Solingen varit utan den logotypen. Anledningen till att man valde ett kastanjeträd var för attutanför originalfabriken stod det ett gigantiskt kastanjeträd som stärckte sig över byggnaden. Tyvärr slog blixten ned i trädet år 1925 och det finns inte längre kvar. Det fanns nu två företag, ett i Amerika och ett i Solingen som båda använde samma logotyp och sålde i princip samma produkter. Det var goda tider.

Under andra världskriget upphörde dock kontakten mellan de båda företagen och fabriken i Solingen blev sönderbombad tillsammans med alla maskiner, utrustning, kataloger och prover. Efter andra världskriget återvände arbetarna till fabriken och började bygga upp den igen. Företaget i USA blev dess första och senare dess största kund.

Företaget i USA såldes till saxtillverkaren Wiss & Sons på 60-talet. Efter vänskapliga förhandlingar fick Böker i Solingen rättigheterna för Böker USA och 1986 startades åter igen Böker USA inc i Denver med Chuck Hagel, som var en i teamet bakom det ursprungliga företaget.

Idag är Böker ett väldigt erkänt varumärke och tillverkar fortfarande en stor mängd knivar av alla möjliga former och storlekar.

Hos shaver.se hittar du rakknivar, rakborstar, striglar, rakkräm och annat ur deras sortiment.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.