Handsprit

Handsprit Àr ett bra komplement till handtvÀtt för att förebygga smittspridning av bakterier och olika typer av virus. I vÄrt utbud hittar du handsprit, alcogel och annan handdesinfektion som Àr effektiv och har Äterfuktande egenskaper för att bibehÄlla mjuka, stiliga hÀnder. Vi har bland annat Benjamin Barbers handdesinfektion för dig som vill ha extra vÀldoftande hÀnder med underbara maskulina dofter.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Olika typer av handsprit

Det finns handsprit med varierande alkoholhalt, vanligtvis mellan 60 – 85% och som kan finnas i bĂ„de lĂ€ttflytande form och som gel. För smidighet och praktisk anvĂ€ndning Ă€r mĂ„nga handdesinfektioner förpackade i pumpflaska.

Tips för bÀsta skydd med handsprit

Handsprit Àr ett bra komplement att ha till hands och hjÀlper till att döda de flesta bakterier och virus men enbart handsprit ger inte ett fullgott skydd. BÀsta skyddet fÄr du om du kombinerar handsprit med att tvÀtta hÀnderna tillrÀckligt lÀnge med tvÄl och ljummet vatten.

För dig med extra torra hÀnder

Ofta har handsprit Äterfuktande egenskaper vilket kan vara bra för dig som har torra hÀnder. Om du anvÀnder mycket handsprit eller tvÀttar hÀnderna ofta kan hÀnderna bli extra torra och kÀnnas irriterade. DÄ kan du efter att handdesinfektionen absorberats smörja in hÀnderna med en mjukgörande handkrÀm eller handlotion som Äterfuktar pÄ djupet.

FrÄgor och svar om handsprit

Vad Àr handsprit?

Det Àr en handdesinfektion som Àr alkoholbaserad och som kan anvÀndas för att desinficera hÀnder och Àven ytor frÄn virus och bakterier. Handsprit Àr ett bra komplement nÀr du inte kan tvÀtta hÀnderna med vatten och tvÄl eller vill öka skyddet tillsammans med handtvÀtt.

RÀcker det att bara anvÀnda handsprit?

Beroende pÄ i vilket syfte du vill anvÀnda handdesinfektion kan det i vissa fall rÀcka. För att bÀst förhindra smittspridning med bakterier och virus bör du kombinera noggrann handtvÀtt med handsprit. Utöver det kan du behöva desinficera ytor som vidrörts, tvÀtta textilier och undvika att röra ansiktet med dina hÀnder om det exempelvis handlar om vinterkrÀksjuka och liknande som du vill minska risken för. För att minska risken för luftburna sjukdomar Àr det avstÄnd och munskydd som kan förbÀttra skyddet ytterligare.

Torkar handsprit ut huden?

Ja, handsprit kan torka ut huden men det Àr mer skonsamt Àn handtvÀtt med vatten och tvÄl som Àr mer uttorkande. Med vanlig handtvÀtt tvÀttar du bort hudens naturliga fettlager. Handsprit brukar ha Äterfuktande egenskaper som balanserar upp men har du riktigt torra hÀnder Àr det bra att avsluta med en Äterfuktande handkrÀm.

Hur anvÀnder jag handdesinfektion?

Innan du applicerar handdesinfektion behöver du först tvÀtta bort synlig smuts med vatten och tvÄl. Applicera handsprit i lagom mÀngd sÄ att du hinner gnida in produkten över handflator, runt och mellan fingrar, fingertoppar, naglar, handrygg och handleder medan hÀnderna Àr fuktiga av handdesinfektionen. Hinner hÀnderna torka innan du Àr klar har du tagit för lite och behöver bÀttra pÄ med mer.