Schampo för män

Få ett snyggt och friskt hår med riktigt bra hårvård med schampo och andra produkter speciellt framtagna för män. Hos oss hittar du bra hårprodukter av hög kvalitet för att rengöra och vårda håret med schampon för olika hårtyper med underbara maskulina dofter. Matcha gärna schampo och balsam från samma märke och serie för bästa effekt.

Endast ett sökresultat

-60%
Det ursprungliga priset var: 99 kr.Det nuvarande priset är: 39,60 kr.

Så väljer du rätt schampo

När du ska välja schampo ska du i första hand utgå från din hårbotten och hårkvalitet. Det finns schampon som är speciellt anpassade om du har torr, fet eller känslig hårbotten. Det finns även bra produkter för dig som behöver hjälp med att få bort mjäll, om du har tunt hår eller om du har behandlat ditt hår genom exempelvis färgning.

Torr hårbotten

Om du har torr hårbotten behöver du ett schampo som återfuktar extra bra. Komplettera med balsam i samma serie och gör gärna en inpackning minst en gång i veckan.

Fet hårbotten

Fet hårbotten beror oftast på att du tvättar håret alldeles för ofta eller använder uttorkande produkter. Använder du bara schampo idag så testa om det blir någon förändring av att börja använda balsam och inpackningar.

Tunt och fint hår

Tunt och fint hår kan med fördel använda schampo som tillför extra volym. Håll även koll på att hårbotten inte blir för uttorkad så att håret kan växa med sin fulla potential.

Känslig hårbotten

Schampo för känslig hårbotten är oftast parfymfria och har ofta extra vårdande och återfuktande egenskaper för hårbotten.

Mjällschampo

Mjällschampo är speciellt framtagen för att svalka och lindra klåda, balansera hårbotten och motverka mjäll och torr hårbotten. Försök att undvika starka hårvårdsprodukter som kan irritera hårbotten.

Schampo för behandlat hår

Det finns schampo speciellt framtagen för dig med behandlat hår. Vanligt är att de tillför extra återfuktning och att de bland annat innehåller exempelvis keratin för att bygga upp hårstrånas styrka.

Så får schampot full effekt

Om du upplever att det är svårt att få rent håret vid en hårtvätt kan du testa att schamponera två gånger. Vid en första schamponering öppnas hårets fjällskikt upp och vid andra schamponeringen kan du lättare rengöra hårstråna på djupet.

Missa inte att massera hårbotten lätt vid schamponering. Förutom att rengöra hårbotten får du även igång blodcirkulationen vilket är bra både för hårbotten och hårsäckarna.

Återfukta håret efter hårtvätt

Även om du använder ett milt schampo som ger återfuktning räcker det sällan för håret som lätt blir torrt av alla tvättar. Använd ett balsam efter varje hårtvätt och gärna en inpackning någon gång varje vecka för att få håret i topptrim.

Balsam gör håret mjukt och återfuktat samtidigt som det stänger hårets fjällskikt som öppnas när du rengör håret med schampo.

Komplettera med torrschampo mellan tvättarna

För att håret inte ska torka ut om du behöver tvätta håret ofta för att det blir fett för snabbt kan du komplettera med torrschampo. Istället för en vanlig hårtvätt kan du mellan gångerna fräscha upp håret med torrschampo som drar till sig överflödiga oljor. Torrschampo i sig rengör inte håret från smuts men får håret att se fräscht och nytvättat ut.

Frågor och svar om schampo för män

Hur ofta ska jag tvätta håret?

Att tvätta håret för ofta sliter och torkar ut håret och hårbotten. När hårbotten torkar ut börjar den öka produktionen av naturliga fetter. Det blir då lätt en ond cirkel av att håret blir fett för snabbt och du tvättar därför ännu mer. Två gånger i veckan kan vara lagom om inte håret utsätts för mycket smuts eller svett.

Behövs verkligen balsam?

När du tvättar håret med schampo öppnas hårstrånas fjällskikt. Ett balsam hjälper till att stänga dessa fjällskikt och ger samtidigt håret återfuktning och näring. Resultatet blir ett mjukt och följsamt hår.

Varför ska man använda inpackning?

En inpackning innehåller mycket fler vårdande ämnen i mer koncentrerade former än schampo och balsam och ger därför en med djupverkande behandling.

Hur blir jag av med mjäll?

Att du får mjäll kan bero på att du tvättar håret för ofta vilket torkar ut hårbotten. Det kan också vara så att du använder ett alldeles för starkt schampo eller andra hårvårdsprodukter som inte din hårbotten klarar av. Hjälper det inte att byta till mildare produkter kan du behöva ett mjällschampo som är speciellt anpassat för mjällproblem. Glöm inte att använda balsam efter hårtvätt för bättre återfuktning.