Pincetter

KAIs serie för skönhetsvĂ„rd, Mimuno, Ă€r speciellt framtagen för dig som krĂ€ver högsta precision och detta av absolut högsta kvalitet. Mimunoseriens pincetter Ă€r eleganta, har raka linjer och en skön kĂ€nsla, en luxuös “high-end” produkt för sĂ„vĂ€l den professionella manikuristen som den medvetne hemanvĂ€ndaren. Produkterna Ă€r tillverkade utav rostfritt stĂ„l av absolut högsta kvalitet, och tillverkas genom en “metal injection moulding”-process, vilket skapar den karaktĂ€ristiska och ergonomiska konturen, samtidigt som det ger en exceptionell precision och skĂ€rpa, vilket Ă€r nödvĂ€ndigt för pincetter sĂ„ att du verkligen kan fĂ„ ut det dĂ€r envisa hĂ„rstrĂ„et som aldrig kan sluta vĂ€xa fel, eller den dĂ€r stickan som sitter och irriterar i fingret - eller om du helt enkelt bara Ă€r trött pĂ„ att vanliga pincetter inte duger Ă„t dina modellbyggen. KAIs pincetter kan anvĂ€ndas till att du vanligtvis anvĂ€nder en pincett till, och sĂ€kert till nĂ„got som du inte brukar anvĂ€nda dem till.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Pincetter för ett vÀlvÄrdat intryck

Oavsett om du Àr noga med att raka av all skÀggstubb eller om du har odlat fram ett stiligt skÀgg behöver resten av kroppen ocksÄ tas om hand och vÄrdas. Snyggt plockade ögonbryn eller vÀl omvÄrdade nagelband kan snabbt ge ett vÀlvÄrdat intryck som helhet. Pincetter som du kan anvÀnda bÄde för att plocka ögonbrynen eller pincetter som dessutom kan skÀra och klippa av nagelband som sticker upp kan vara bra att ha till hands.

AnvÀnd pincett för att ta hand om inÄtvÀxande hÄr och rakfinnar

InÄtvÀxande hÄrstrÄn, som Àven kallas rakfinnar, Àr ett vanligt problem vid all slags rakning. HÄrsÀckarna blir inflammerade av att hÄrstrÄet har krökt sig och vÀxer in i huden istÀllet för att vÀxa utÄt.

En spetsig pincett Àr speciellt bra för att ta hand om inÄtvÀxande hÄr. Den vassa spetsen fÄr ett bra grepp om det inÄtvÀxande hÄrstrÄet.

Innan du börjar försöka dra ut hÄrstrÄet Àr det viktigt med bra förberedelser. Börja först med att exfoliera huden med en skrubbkrÀm sÄ att du fÄr bort döda hudceller vilket gör det lÀttare att komma Ät hÄrstrÄet. Med varmt vatten mjukar du upp huden och öppnar upp hÄrsÀcken för att lÀttare dra ut hela strÄet tillsammans med hÄrroten utan att hÄrstrÄet bryts av.

Försök greppa hÄrstrÄet med pincetten utan att grÀva i huden och dra ut hÄrstrÄet försiktigt. NÀr du Àr klar avslutar du med att rengöra och smörja in huden med en lugnande krÀm eller after shave balm.

Ta bort stickor och taggar

Skulle du ha rÄkat fÄ en sticka eller en tagg i ett finger eller i foten Àr spetsiga pincetter Àven bra till detta. Du fÄr ett bra grepp och kan Àven lyfta bort lite av den yttersta huden för att komma Ät bÀttre.

Trimma ögonbrynen med pincett

Att skapa manliga och vÀlvÄrdade ögonbryn kan göra en stor skillnad i utseendet. Har du stora ögonbrynsbuskar kan du genom att trimma dem nÄgot fÄ hela ansiktet att öppnas upp sÄ att du ser bÄde piggare och frÀschare ut. Men pass pÄ att inte trimma för mycket om du vill behÄlla en maskulin stil. Tricket Àr att plocka de hÄrstrÄn som ligger utanför ögonbrynens mest markerade yta utan att ta för mycket.

För att trimma ögonbrynen passar en vinklad, snedstÀlld pincett utmÀrkt. Med pincetten kan du enkelt plocka bort oönskad hÄrvÀxt och med en vinklad pincett fÄr du ett bÀttre grepp om hÄrstrÄet. Börja först att med hjÀlp av en sax klippa av de allra lÀngsta hÄrstrÄna som sticker utanför det mest markerade omrÄdet. Kamma ögonbrynen sÄ att du tydligt kan se de lÀngsta ögonbrynshÄren för att klippa av dem jÀmnt mot kammen. DÀrefter kan du plocka hÄrstrÄn som stör den naturliga formen. Trimma helst lite i taget sÄ att du inte rÄkar ta för mycket och bÀttra istÀllet pÄ efter behov.

Fina nagelband

Det Àr lÀtt att glömma bort att ta hand om sina naglar och nagelband. Med hjÀlp av en sÀrskild skÀrpincett kan du enkelt klippa av nagelband som sticker upp. VÀlvÄrdade naglar och nagelband kan göra stor skillnad för helhetsintrycket.

För att minska risken för att fÄ torra nagelband som sticker upp Àr det bra att regelbundet olja in nagelbanden.

FrÄgor och svar om Pincetter

Kan jag dÀmpa smÀrtan nÀr jag trimmar ögonbrynen med pincett?

Det Àr inte smÀrtfritt att plocka ögonbrynen genom att dra ut hÄrroten frÄn hÄrsÀckarna med en pincett och Àr du ovan kan det göra riktigt ont. Ett tips Àr att vÀrma ögonbrynen genom att tvÀtta ansiktet i varmt vatten. Inte för varmt utan mer Ät det ljumma hÄllet. NÀr du ska dra ut ett hÄrstrÄ kan du ocksÄ strÀcka huden med den fria handen. Det kan göra ont i alla fall men det Àr en smÀrta som kroppen vÀnjer sig vid om du regelbundet plockar ögonbrynen.

Hur gör jag för att inte fÄ för stylade ögonbryn och att inte ta bort för mycket?

Tricket nĂ€r du plockar ögonbrynen Ă€r att plocka dem underifrĂ„n och lĂ„ta ovansidan vara. PĂ„ ovansidan tar du bara nĂ„got enstaka hĂ„r som sticker ut alldeles för mycket eller vĂ€xer helt utanför det mest markerade omrĂ„det. Plocka hellre i flera omgĂ„ngar tills du har fĂ„tt in kĂ€nslan för var du ska plocka och hur mycket. Plocka inte heller för mycket mellan ögonbrynen för dĂ„ ser det snabbt konstigt ut. Ha som regel att aldrig plocka mer Ă€n bredden pĂ„ nĂ€sbenet. Även hĂ€r gĂ€ller det att hellre ta det i omgĂ„ngar och bĂ€ttra pĂ„ efterhand istĂ€llet för att ta allt vid ett och samma tillfĂ€lle.

Kan jag anvÀnda en pincett för att ta bort nÀshÄr?

Nej, det skulle vi inte rekommendera. Det bÄde gör oerhört ont och slemhinnan Àr sÄ kÀnslig inne i nÀsan att det lÀtt blir blödningar vilket i sin tur kan leda till infektioner i hÄrsÀckarna. AnvÀnd en riktig nÀshÄrstrimmer istÀllet. Det Àr smÀrtfritt och gÄr betydligt snabbare Àn att ta ett hÄrstrÄ i taget. Ska du ta bort hÄr i nÀsan sÄ tÀnk pÄ att bara ta de som sticker ut. HÄrstrÄna behövs för att filtrera bort partiklar i luften du andas in.

Jag fÄr alltid plocka rakfinnar - hur minskar jag risken för rakfinnar?

För att minska risken för rakfinnar Àr det bra att peela huden regelbundet med en skubbkrÀm sÄ att du fÄr bort döda hudceller. Det fÄr hÄrstrÄna att lÀttare vÀxa ut Ät rÀtt hÄll sÄ att du lÀttare slipper problem med inÄtvÀxande hÄrstrÄn. HÄll Àven huden mjuk och smidig genom att Äterfukta huden varje dag med en after shave balm eller Äterfuktande krÀm.