Bad & Tvål

Ett varmt och skönt bad är avkopplande för hela kroppen och ger en härlig känsla av lugn. I vårt utbud hittar du väldoftande produkter för dusch och bad som gör din hud mjuk och ger återfuktning. Fasta kroppstvålar och handtvålar samt bad och dusch gel och skrubb. Allt du behöver till duschen och badet för ditt välbefinnande.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Att köpa tvålprodukter för dusch och bad

Oavsett om du vill ta ett avslappnande bad eller en uppiggande dusch vill du har bra produkter som vårdar din hud. Både handtvålar och kroppstvålar ska rengöra effektivt men skonsamt och ge extra återfuktning för att inte torka ut huden.

När du köper tvålprodukter är det inte bara huden du behöver tänka på för att få en bra rengöring och återfuktning. Härliga dofter och krämiga, löddriga konsistenser är även viktigt för ditt välbefinnande.

Du spenderar en bra stund både i duschen eller i badet och tvättar händerna flera gånger om dagen. Då behöver du hitta en produkt som förgyller stunden med en riktigt god doft. Kan tvålen dessutom även ge en krämig och löddrig konsistens mår du ännu bättre av den lyxiga känslan som uppstår.

Välj rätt doft

Har du en favoritparfym du vill använda kan du välja en tvål i samma doft så att dofterna inte krockar med varandra eftersom tvåldoften gärna dröjer sig kvar.

Ska du duscha på morgonen kan det vara bra att välja en doft som piggar upp som exempelvis något med citrondoft. Väljer du att duscha eller ta ett bad på kvällen kan en avslappnande doft som lavendel får dig i rätt stämning för nedvarvning innan det är dags att somna.

Bra duschvanor är bra för hud, miljö och ekonomi

Att duscha för ofta torkar ut huden men det finns även andra sätt att skaffa sig bra duschvanor för att undvika torr hud samtidigt som du tänker på miljön och din ekonomi.

En bra duschvana för att minska risken för torr hud är att tvätta håret först innan du tvättar kroppen. Ofta innehåller schampo lite starkare ämnen för att få håret rent som kan vara för starka för din hud om du inte tvättar av schampot ordentligt. Därför är det en god vana att börja med håret.

Genom att duscha kortare tid, gärna inte mer än 5 minuter, minskar du inte bara påfrestningarna för huden. Du sparar också en hel del vatten, och då främst varmvatten som är uppvärmd, vilket är bra både för miljön och din plånbok.

Det är inte bara mängden vatten och tiden din hud utsätts för vatten utan även temperaturen spelar roll. Lagom varmt vatten är bra både för huden och för att minska kostnaderna för uppvärmning.

Frågor och svar om bad & tvål

Hur ofta ska man duscha?

Det gäller att inte duscha för ofta eftersom det tvättar bort kroppens naturliga oljor vilket resulterar i torr hud. Många duschar gärna varje morgon eller kväll och ibland fler än en gång om dagen om du har sportat eller blivit svettig. Ofta handlar det om känslan att känna sig ren och dofta gott som lockar dig att duscha varje dag men egentligen behöver vi inte det för hälsans skull. För att inte torka ut huden kan varannan dag vara lagom men ur ett hälsoperspektiv behöver du bara duscha en till två gånger i veckan.

Vad gör jag åt torr hud?

Välj en tvål med bra återfuktning och smörj gärna in din hud efter dusch och bad. Tänk på att inte duscha i för varmt vatten eftersom det torkar ut huden. Dra gärna ner på duschandet så du inte duschar för länge och inte varje dag.

När är det bäst att smörja in kroppen direkt efter dusch eller en stund efter?

Det kan vara bra att smörja in kroppen direkt efter duschen medan porerna är öppna av värmen. Då tar huden till sig krämen eller lotionen bättre.

Varför ska jag använda en skrubb?

Med en skrubb får du bort döda hudceller och torr hud vilket ger dig en fin hud som ser frisk ut. Genom att få bort torr hud kan huden under bättre ta till sig de återfuktande ämnena i din tvål eller kräm efter duschen, så att du minskar risken för torr hud. Ett extra plus är att du genom att massera in skrubben även får igång blodcirkulationen i huden och kroppen.