After Shave

Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära just nu

149 kr339 kr

Visar alla 2 resultat

149 kr339 kr
-60%
Det ursprungliga priset var: 149 kr.Det nuvarande priset är: 59,60 kr.

After Shave ger dig välgörande vård efter rakning

Efter att du har rakat dig är huden ofta känslig och då behövs bra vårdande produkter. Rakvatten har länge använts som en antiseptisk behandling efter rakning. Med ett rakvatten kan du lugna din hud, återfukta och motverka rodnader samtidigt som det har en porsammandragande effekt. Om du har mycket känslig hud finns det särskilda produkter med extra kylande ingredienser som svalkar skönt. Huden blir även lätt torr efter rakning vilket gör att huden behöver återfuktas antingen med en after shave balm eller en annan återfuktande kräm.

After shave splash, lotion och balm – vad är skillnaden?

After shave säljs i flera olika utföranden och vilken som passar dig bäst beror framförallt på vilken konsistens du föredrar att använda men även om du behöver extra vårdande produkter.

After shave splash, lotion – det klassiska rakvattnet

Den klassiska after shaven, som även kallas rakvatten, lotion eller splash, drar samman porerna och känns samtidigt uppfriskande på den nyrakade huden. Produkten är mycket flytande i sin konsistens och du klappar eller baddar in en liten mängd i huden. Den här varianten av rakvatten innehåller ofta en högre koncentration av alkohol som dödar bakterier. Alkoholen både torkar ut huden och kan ytterligare irritera en redan irriterad hud. Därför är det extra viktigt att efter rakvattnet använda en återfuktande kräm.

After shave balm

En after shave balm har ingen alkohol alls eller en lite mindre koncentration av alkohol än den klassiska varianten och har mer återfuktande egenskaper. En balm är något tjockare och krämigare i konsistensen och har ofta lite mer vårdande egenskaper för din hud. Den här produkten masseras in i huden till skillnad från ett vanligt rakvatten som klappas in i huden.

Vill du använda dofter i samma serie går det utmärkt att först använda ett klassiskt rakvatten och därefter en balm i samma märke och doftserie.

Så väljer du rätt after shave

After shave finns som vanlig klassiskt rakvatten men även som balm och finns med dofter eller som doftfria varianter. För att välja rätt after shave behöver du först utgå från din hudtyp.

Om du har känslig hud bör du välja en mild eller doftfri produkt och gärna en som är speciellt anpassad för känslig hud. Välj gärna en produkt med en mindre alkoholhalt eftersom alkohol torkar ut huden och kan ge mer irritation till en redan känslig hud. En after shave balm brukar vara bäst lämplig för känslig hy och ger även bra återfuktning.

Har du en favoritdoft du brukar använda som cologne brukar det finnas en matchande after shave i samma doftserie.

Ta hand om din hud på bästa sätt efter rakningen

När du rakar dig kan huden bli torr både av rakningen i sig som sliter på huden men även av de rakmedel du använder. Vid rakning finns det även alltid risk för skärsår och ibland är skärsåren så pass små att du inte kan se dem. Vi ger dig de bästa tipsen på hur du bäst tar hand om huden efter rakning.

Stoppa blödningen

Ett skärsår kan lätt uppstå och då är det bra att ha ett alunstift eller en alunsten hemma. Alun är fantastiskt bra för att stoppa blödningen mycket snabbt. Applicera alun direkt på huden och skölj av när blödningen slutat.

Använd en after shave för desinficering

Efter rakningen kan du använda en after shave med alkohol som desinficerar huden från bakterier vilket är extra viktigt om du råkat skära dig.

Få porerna att stängas med kallt vatten

Inför en rakning kanske du använder lite varmare vatten eller en varm handduk i ansiktet för att öppna upp porerna. Efter rakningen använder du istället kallt vatten eller en kall handduk för att stänga porerna. Det kalla vattnet hjälper även till med att kyla ner och lugna huden samtidigt som blodkärlen kan dra ihop sig vilket även det kan vara bra för att stoppa mindre blödningar.

Återfuktning

Som ett sista steg behöver huden återfuktning. Både rakning, after shave med alkohol samt vatten torkar ut huden. Då kan du välja en after shave balm eller en vanlig återfuktande kräm för att hålla huden fin, mjuk och smidig.

Frågor och svar om after shave

Varför ska man använda after shave?

All rakning är påfrestande för huden och en after shave hjälper till med att både lugna, återfukta och desinficera huden efter rakning. På så sätt bibehåller du en mjuk och smidig hud samtidigt som du förebygger uppkomsten av prickar och irritationer.

Vad är skillnaden på after shave och cologne?

En cologne använder du för att dofta gott. En after shave kan också ha en god doft men doften varar inte lika länge som en cologne eftersom doften inte är det primära för ett rakvatten. Ett rakvatten är en produkt som du framförallt använder efter rakning för att porerna ska stängas och för att lindra och återfukta huden samtidigt som det motverkar inflammerade hårsäckar. Ska du använda en cologne och en after shave med doft kan det vara bra att använda produkter inom samma doftserie.

Vad är bäst klassiskt rakvatten (lotion) eller after shave balm?

Vilket som är bäst beror mycket på din hudtyp och om du råkar ut för mycket skärsår. En balm är mer skonsam för huden och har mer vårdande och återfuktande egenskaper. Lotion eller klassiskt rakvatten innehåller alkohol vilket torkar ut huden men samtidigt kan det vara bra eftersom det är antiseptiskt om du har mycket finnar eller småsår i ansiktet som du vill hålla bakteriefritt. Använder du ett klassiskt rakvatten kan det vara bra med en återfuktande kräm eller en balm efteråt.

Varför svider det med after shave?

Anledningen till att det svider med rakvatten kan bero på tre orsaker: • Titta först över hur du rakar dig ifall du eventuellt trycker rakhyveln eller rakkniven för hårt mot huden. • Kontrollera också att rakbladet är tillräckligt vasst och helt så att där inte är mikroskopiska bucklor som orsakats av din skäggstubb. • Slutligen kanske ditt rakvatten innehåller en för hög halt av alkohol vilket blir för känsligt för din hud. Vi rekommenderar då att prova en after shave balm med liten mängd eller ingen alkohol alls.