Tillbehör Rakhyvlar

Din rakhyvel förtjänar den allra bästa omvårdnaden och skydd med de bästa tillbehören. I vårt sortiment hittar du eleganta och fina läderfodral och rakhyvelställ för att förvara rakhyveln säkert utan risk för skador och onödigt slitage. Både ställen och fodralen är snygga inredningsdetaljer samtidigt som de är funktionella och smidiga för bästa förvaring av din hyvel.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Skydda din rakhyvel med ett fodral

Oavsett om du har investerat i en billigare rakhyvel eller en säkerhetshyvel av kvalitet vill du att den ska hålla så länge som möjligt. Med ett fodral skyddar du rakbladet från slitage istället för att förvaras liggandes på ett hårt underlag om du inte har skaffat ett rakställ. Ska du ut och resa skyddar du även din övriga packning i resväskan eller andra saker i din necessär.

Förvara rakhyveln i ett praktiskt och snyggt rakhyvelställ

Tycker du det är omständligt att förvara rakhyveln i ett fodral kan det vara mer praktiskt med ett rakhyvelställ eller ett rakställ om du använder flera rakverktyg som rakborste, rakskål med mera. Det finns flera olika modeller som alla är framtagna med en noggrann planerad placering av dina rakprylar så att de förvaras på bästa sätt för lång hållbarhet. Du har även många möjligheter att hitta ett snyggt och designat rakhyvelställ som passar in som inredningsdetalj i badrummet.

Eleganta läderfodral som snyggt tillbehör till din rakhyvel

Ett snyggt och elegant läderfodral gör sig bra att ha framme i badrummet eller som förvaring i badrumsskåpet. Det mjuka lädret skyddar rakbladet riktigt bra mot både fukt och nötning så att hyveln håller sig vass för bästa rakning.

Ta en titt i vårt utbud för tillbehör till rakhyvel för att hitta något som faller dig i smaken. För extra lyxig känsla kan du satsa på ett fodral av äkta buffelläder.

Heltäckande fodral eller endast för rakhuvudet

Det kan vara en smaksak att välja mellan ett fodral som täcker hela rakhyveln eller ett som bara skyddar rakhuvudet och rakbladet. Fördelen med ett skydd i mindre format för rakhuvudet är att det tar minimalt med plats i necessären då handtaget lättare kan passas in med övriga saker. Reser du mycket är det smart att köpa ett särskilt resefodral.

Har du dessutom investerat i en riktigt snygg säkerhetshyvel med ett vackert handtag kan du bättre visa upp ditt fina rakdon med ett minimalt skydd. Ska du ha med hyvel på resan och inte vill riskera att handtaget rispas kan det vara värt att satsa på ett heltäckande skydd.

För dig som vill ha både hyveln och rakbladen samlade kan ett fyrkantigt etui vara mer praktiskt att använda. I etuier brukar det ofta finnas separata resårband för rakblad och rakhyvel så att dessa hålls fast på plats utan risk för skador.

Frågor och svar om tillbehör till rakhyvlar

Varför ska jag använda ett rakhyvelställ?

Den allra största fördelen med ett rakhyvelställ är att din säkerhetshyvel eller annan rakhyvel kan placeras på det sätt som bäst skyddar hyveln från både fukt och onödigt slitage. Med ett rakställ kan du även samla alla dina rakprylar på ett ställe vilket är praktiskt för snabb användning men också att det blir bra organisering så att det ser mer städat ut. Ett ställ kan också vara en snygg inredningsdetalj i badrummet där du kan visa upp dina tjusiga rakverktyg.

Behöver jag verkligen ett fodral till min rakhyvel?

För att undvika slitage och att rakhyveln inte ligger ner på fuktig yta kan det vara värt att investera i ett fodral om du vill att rakhyveln ska hålla så länge som möjligt. Särskilt viktigt kan det vara om du reser mycket eller om du inte till vardags använder ett rakhyvelställ där rakhyveln kan vara skyddad från slitage och fukt.

Utsätts inte rakhyveln för fukt av att ligga instängd i ett fodral?

Ja, det finns en viss risk för att rakbladet blir sämre av eventuell fukt från att ligga instängd om du inte är noga med att hyveln ordentlig har torkat innan förvaring. Är rakhyveln helt torr är det inga problem.

Finns det något tillbehör för förvaring av rakblad?

De flesta heltäckande fodral för rakhyvel som har lite mer utrymme eller som är mer fyrkantiga i formen kan ha plats både för rakhyvel och rakbladen tillsammans. I de större etuien brukar det även finnas separata resårband för hyvel och rakblad så att dessa inte far runt i etuiet vid exempelvis en resa.