Pre Shave

Skydda din kÀnsliga hud i ansiktet pÄ bÀsta sÀtt och undvik röd, irriterad och kliande hud med en pre shave inför din rakning. En pre shave hjÀlper till att förbereda din hud genom att mjukgöra, Äterfukta och skapa en skyddande hinna för att minska risken för friktion och hudirritation. Spana in vÄra pre shaves i hög kvalitet och vÄra speciellt anpassade produkter för kraftig skÀggvÀxt.

Visar alla 91 resultat

189 kr

Varför finns det ens preshave, och vad Ă€r den bra för? Namnet talar ju för sig – en behandling för hud och skĂ€ggstubb innan rakning. Syftet med preshave Ă€r att ge huden ett extra skyddande lager samtidigt som den gör skĂ€ggstubben mjukare och dĂ€rmed lĂ€ttare att raka av. Mer Ă€n sĂ„ Ă€r det egentligen inte, men blir det verkligen nĂ„gon skillnad?

Ja, det blir det. Men det finns en uppsjö utav dessa produkter, och det gÀller att hitta den typ som passar dig bÀst för att du ska fÄ ut sÄ mycket som möjligt utav det.

Man kan bland annat anvÀnda en preshave om man Àr ute och reser och vet med sig att rakskummet man har kanske inte Àr det bÀsta i vÀrlden, eller om man har den dÀr favorittvÄlen som trots allt ger en ljum hudirritation, eller man har ett halvkasst rakblad, eller kanske inte riktigt orkade med att strigla kniven innan man lÀgger an


Exempelvis kan vi nÀmna Proraso Crema Pre Barba (Grön). Detta Àr nog en utav vÀrldens mest hyllade preshave krÀmer med en stark mentol, eukalyptus och kamferdoft och verkan. Den fÄr skÀggstubben att resa sig genom att framkalla en kÀnsla av att du fryser, och dÀrmed fÄr du en nÀrmare rakning. Dessutom innehÄller den stearinsyra vilket ökar pÄ glidet rejÀlt och dÀrmed reducerar den hudirritationer. Men, detta Àr en otroligt potent produkt, och dÀrmed kanske inte den mest lÀmpliga för de med kÀnslig eller lÀttirriterad hud. KonsistensmÀssigt Àr den lite stabbig och ska masseras in lÀtt strax innan du lÀgger ditt raklödder utanpÄ och rakar av alltihopa. Du kommer att kÀnna en enorm skillnad om du anvÀnder samma uppsÀttning med och utan denna preshave, frÀmst tack vare stearinsyran som gör huden mer glatt, men Àven att ditt rakblad skÀr igenom strÄna pÄ ett mjukare sÀtt, istÀllet för att kapa av dem.

Det finns Àven andra preshave i krÀmformat, mer eller mindre fasta, men det finns nog ingen som Àr fullt sÄ potent vad anbelangar kylande effekt som just denna, sÄ Àr det en rejÀl kalldusch med tÄrande ögon du Àr ute efter sÄ kan detta vara produkten du söker.

Proraso gör Àven en krÀm som innehÄller Àkta sandeltrÀolja, deras röda. Denna Àr mycket mjukare i konsistensen och man behöver dÀrmed inte arbeta in den pÄ samma sÀtt som den gröna. Den innehÄller ingen mentol, men sheasmör, stearinsyra som Àr otroligt glidgivande och mjukgörande för skÀgget, samt Àkta sandeltrÀolja som Àven det mjukar upp skÀgget. Det hÀr Àr en perfekt preshave för er med tjockare skÀgg.

Vill man inte stĂ„ och kladda med en krĂ€m kan man anvĂ€nda en preshave oil, eller shave oil, vilket Ă€r precis samma sak. Dessa kan anvĂ€ndas pĂ„ olika sĂ€tt, delvis istĂ€llet för raklödder vilket Ă€r perfekt om du ska forma till kanterna eller inte vill ha en massa lödder överallt, eller sĂ„ tar du en lite mindre mĂ€ngd och masserar in i skĂ€ggstubben och lĂ„ter den verka innan du lĂ€gger pĂ„ ditt raklödder för extra glid och ett tjockare skĂ€gg som blir lĂ€ttare att raka av. Även dessa kommer i mĂ„nga olika varianter, dĂ„ frĂ€mst mer eller mindre feta, och Ă€ven hĂ€r gĂ€ller det att hitta den som passar din hud bĂ€st. En för fet olja kan bara kĂ€nnas kladdigt och smetigt om inte din hud kan absorbera den, liksom en för tunn olja knappt har nĂ„gon som helst verkan under raklöddret.

En Preshave oil tenderar att stanna kvar lÀngre pÄ huden, vilket Àr perfekt om du ska stÀda upp lite istÀllet för att kladda till det med raklödder, och pÄ samma sÀtt otroligt lÀtt att massera in pÄ den exakta platsen du vill raka om: du ser exakt vad du hÄller pÄ med hela tiden.

En stor skillnad hÀr Àr att preshave i krÀmform Àven kan anvÀndas som en aftershave, vilket kanske inte Àr sÄ roligt alla gÄnger med en preshave i oljeform om du inte har extremt torr hud.

Produkterna finns Àven i gel-form vilka har en konsistens som pÄminner mer om de lite tunnare krÀmerna, men som oftast Àr genomskinliga likt oljan, och Àr dÀrmed Àven mittemellan de tvÄ vad gÀller funktion: lÀtt att bara lÀgga dit en liten del utav, du ser exakt vad du hÄller pÄ med och kan raka dig med bara den i ansiktet, men den Àr inte nÄgon höjdare som aftershave.

Är du inne pĂ„ torrakning (rakapparat) sĂ„ finns det Ă€ven preshaves för dig, vilka fyller samma funktion som rakoljorna. LĂ€gg pĂ„ ett tunt lager som en extra buffert mellan rakapparaten och huden, slipp hudirritationer och underlĂ€tta för rakapparaten.

Oavsett vilken form av preshave du anvÀnder sÄ Àr de till din hjÀlp nÀr du vÀl har hittat den perfekta produkten för just din hud och ditt skÀgg, de motverkar razorburns, Àr alltid glidgivande och gör skÀgget tjockare och dÀrmed lÀttare att raka av.

IstÀllet för att stÀlla dig frÄgan Varför preshave? frÄga dig sjÀlv istÀllet: Varför inte?