Shaver.se presenterar: Böker

boker

Vi har nu fått in ett antal rakprodukter från Böker i vårt sortiment, så vi här på Shaver.se tänkte att det kunde passa bra att presentera märket lite närmare för er, kära kunder.

Bökers historia börjar redan år 1829 när bröderna Herrmann och Robert Böker började tillverka sablar – något som de snabbt blev framgångsrika inom. Varumärkesnamnet Böker är med andra ord (som du kanske redan listat ut) inte ett särskilt fantasifullt namnval utan det är helt enkelt taget efter grundarnas efternamn. År 1869 började man hur som helst att tillverka skärverktyg i staden Solingen, i vad som nu är delstaten Nordrhein-Westfalen i västra Tyskland, och det blev början på en lång och framgångsrik historia. I Solingen började företagets över 140 år långa historia av tillverkning av rakverktyg, och man har än idag en stor del av sin produktion av knivar och rakartiklar där. Ända sedan 1800-talet har man också haft sin karaktäristiska trädlogo på alla produkter som har lämnat fabriken i Solingen.

Vi rekommenderar

  Ett världsledande märke

  Redan tidigt etablerade man försäljning av företagets produkter i USA genom utflyttade släktingars egna företag, och det är säkert en viktig del i att märket är så framgångsrikt i stora delar av världen idag. Man har också fortfarande en stark amerikansk gren av varumärket som samordnas med den tyska delen. Idag är Böker bland annat tillverkare av det allra största sortimentet av högkvalitetsknivar för friluftsmänniskor och samlare, och man är mycket starka i bland annat Sydamerika. Förutom rakprodukter finns det bland annat fickknivar, köksknivar och svärd(!) under varumärket i dagsläget, liksom tillbehör och accessoarer såsom knivvässare, klockor, ficklampor och saxar.

  Tyskt märke med typiska tyska kvaliteter

  Bökers starka sidor och framgångsrecept är naturligtvis inte minst den starka och långa historian av tillverkning inom området. Man har en kvalitet och noggrannhet som utmärker sig till och med för att vara ett tyskt märke (vilket givetvis inte säger lite!), och som tyskt märke är det kanske inte förvånande att disciplin, effektivitet och noggrannhet är kännetecken som beskriver Böker på ett väldigt träffande sätt. Men man är dessutom mycket duktiga på design-aspekten och att förpacka de goda funktionerna på bästa sätt utifrån båda estetik och användarvänlighet. Det är helt enkelt produkter som är som gjorda för dig som bryr dig lite extra om rakningen – oavsett om det främst beror på att du är mån om ditt skägg eller om din hy, eller om du bara vill göra det lättare och smidigare att raka sig och/eller vill ha snygga rakningsartiklar som fungerar som inredning i badrummet.

  Brett utbud av Böker hos Shaver.se

  Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda många av Bökers allra bästa rakningsprodukter i ett brett utbud av olika produktkategorier inom rakningsverktyg och tillbehör. Till exempel har vi såväl rakhyvlar och rakknivar som rakskålar, rakborstar och rakkräm från märket. Däribland finns flaggskepp såsom den klassiska rakkniven EdelweissSilvertip Badger Shaving Brush – en rakborste med den bästa tänkbara typen av äkta grävlingshår; och en utmärkt säkerhetsrakhyvel (Double Edge Safety Razor).

  Vi på Shaver.se kommer säkerligen att satsa på detta kvalitetsmärke under lång tid framöver, och det är inte alls omöjligt att utbudet breddas efter hand – så det är ingen dum idé att kika in i butiken med jämna mellanrum för att se om något nytt och spännande från Böker har kommit in ifall du gillar märket.

  Frågor & Svar 

  kommer snart

  Se fler inlägg här

  INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

  Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

  Rätt produkt för din hudtyp

  Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

  Välja rätt Rakborste

  Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

  Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

  Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

   Klicka för att se fler produkter

   Betyg på guiden:

   Rate this post

   Lämna ett svar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *