Vart kan man köpa fantastiska produkter från Mühle?

Upload Image...

Just det, du gissade helt rätt. Här på shaver.se så klart, vart annars?

Precis som vi tidigare har gjort här på bloggen med våra nya märken tänkte vi på Shaver.se nu presentera ett annat av våra viktigaste märken lite närmare för dig kära besökare, nämligen Mühle. Det kommer i likhet med Böker också från Tyskland och är ett av de absolut ledande märkena på marknaden för rakningsprodukter. Det är ett märke som förenar riktig kvalitet med en enastående design rakt igenom hela sitt sortiment, och deras produkter passar perfekt för dig som vill ha en lite mer exklusiv känsla i din rakning och ett hundraprocentigt resultat varje gång du rakar dig. Deras produkter passar även utmärkt in i vår ambition att sälja rakningsartiklar som gör rummet snyggare och inte behöver gömmas undan mellan rakningarna.

Snabb expansion trots svåra förhållanden inledningsvis

Märkets historia börjar precis i slutet av andra världskriget, år 1945 då Otto Johannes Müller startade ett litet företag strax efter att han släppts ut från krigsfångenskap trots att han knappt varken hade några resurser eller något material. I ett enkelt kök tvättades och processades redan då djurhår, samtidigt som man bland annat tillverkade lysen.

Företaget växte snabbt trots att hela företagsbyggnaden brann ner 1949, och man började tidigt exportera så pass långt bort som till bland annat Grekland, Ryssland och flera arabländer. På sextiotalet hade man utvecklat export till många länder världen över, och när grundaren dog 1965 så tog hans son Hans-Jürgen över. På grund av att företaget kommer från Stützengrün i Sachsen som låg i dåvarande Östtyskland pressades företaget att säljas billigt till staten i början av 70-talet. Under det styret utvecklades man till ledande borsttillverkare i landet. Efter Berlinmurens fall blev företaget återigen privatägt, men det innebar återigen stora utmaningar eftersom kundunderlaget (som konstigt nog till stor del bestått av den östtyska staten) försvann, och under flera år kämpade bolaget för överlevnad, men från mitten av 90-talet har man haft en stabil positiv utveckling. År 2006 utvecklade man så en modern design, och flera av företagets främsta produkter någonsin har lanserats under senare år.

Sammanfattningsvis så har Mühle med andra ord gång på gång överkommit svåra förhållanden tack vare den starka kärnan och historien av kvalitet och gedigen kunskap, så du kan räkna med att Mühle kommer att fortsätta att skapa flera av de mest spännande rakningsprodukterna även under många år framöver.

Utvalda Mühle-produkter på Shaver.se

Vi på Shaver.se är väldigt glada att kunna erbjuda flera av Mühles mest spännande produkter, med så väl rakborstar som säkerhetsrakhyvlar, andra rakhyvlar och rakskålar i sortimentet – och även flera paketerbjudanden som inkluderar både hyvel och borste samt ställ till dessa båda verktyg. Till exempel har vi framstående produkter som Mühle Razor Mach3 (R220 M3), en hyvel från Mühle som använder Gillettes klassiska Mach 3-rakblad; rakborsten 091 M 89 med Silvertip Badger-hår – bestående av de finaste äkta grävlingsstråna som kan hittas; och raksetet Rytmo Steamed Ash med hyvel och borste av äkta askträd. Självklart har vi även myten, legenden, den så omtalade säkerhetsrakhyveln R 89 i sortimentet.

Titta på och njut av den här filmen där man får se lite tyskt hantverk in the making.

Frågor & Svar 

kommer snart

Se fler inlägg här

INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Rätt produkt för din hudtyp

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Välja rätt Rakborste

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

    Klicka för att se fler produkter

    Betyg på guiden:

    Rate this post

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *