Historian om Musgo Real

musgo real

Claus Porto skapade märket Musgo Real 1920, som under årens lopp har anpassats till den moderna mannens krav.

Musgo Real erbjuder produkter som är särskilt krämiga och trevliga att använda, där naturliga aromer av Vetiver och eukalyptus samt en stark arom av Patchouli sticker ut. Med vitaliserande egenskaper är denna produktlinje berikad med lanolin, glycerin, sheasmör och kokosolja. Produkterna tillverkas fortfarande för hand i Portugal. Originalförpackningen och den ursprungliga etiketten gör att produkterna med märket Musgo Real fortfarande behåller sin identitet och det är en fröjd att använda dem.

Så började historian

1887 var det inte helt enkelt att få tag i hygienartiklar som t.ex tvål i Portugal. Detta var produkter som mer eller mindre var reserverade åt den högre samhällsklassen. Detta tyckte inte tyskarna Ferdinand Claus och Georges ph. Schweder riktigt om då de tyckte att folk började lukta väldigt illa. Nejdå, det sista stämmer säkert inte, men något var det som gjorde att de två tyska herrarna startade Portugals första tvål- och parfymfabrik i staden Oporto. 1903 fick Schweder lämna arbetet på grund av dålig hälsa och han ersattes då av Achilles Alves de Brito som skulle leda fabriken och tillsammans med den nyutexaminerade parfymkemisten Willy Thessen – som ledde den tekniska utvecklingen i fabriken – växte företaget så det knakade då deras tvålar blev mer och mer populära.

Succén fortsatte

1918 bröt första världskriget ut och de två tyskarna fick fly för sina liv och företaget Claus & Schweder lades ned. Den Portugisiske partnern Achilles de Brito startade tillsammans med sin bror Alfonso upp ett nytt företag med namnet ACH. BRITO & CO. De fortsatte att tillverka tvål och parfym och behöll varumärket Claus Porto och under åren blev de kända för sina produkter av hög kvalitét men även för dess innovationer inom förpackningar. De dominerade den inhemska marknaden och framför allt i dess kolonier. Produkterna spred sig också både till England och Amerika där de blev en succé och de vann flera internationella tävlingar med sina tvålar. 1953 startade man även en egen litografiverkstad för hanskrivna etiketter, nu hade man allt från produktion till förpackning och märkning i samma fabrik. Idag fortsätter man att producera högkvalitativa tvålar och hygienartiklar som fortfarande uppskattas av väldigt många runt om i världen. Vi har så klart tagit in märket Musgo Real med rakvårdsprodukter till shaver.se.

Frågor & Svar 

kommer snart

Se fler inlägg här

INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Rätt produkt för din hudtyp

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Välja rätt Rakborste

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

    Klicka för att se fler produkter

    Betyg på guiden:

    5/5 - (1 vote)

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *