Tandkräm

Borsta tänderna med stil och få fräsch andedräkt med en lyxig tandkräm i snyggt designade tandkrämstuber från de italienska varumärkena Marvis och Pasta del Capitano. I vår webbutik har vi tandkrämerna för dig som vill prova något unikt med roliga och annorlunda smaker.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

 

Varumärken med lyxig känsla

Marvis

Marvis som grundades 1958 är ett känt varumärke inom lyxtandkräm och har unika retro förpackningarna i aluminium. Varumärket har flera olika tandkrämer med en stark mintsmak utan att vara för stark. Tandkrämerna är ganska fasta och skapar ett snabbt lyxigt lödder som känns krämig i munnen. Förutom den vanliga mintsmaken finns det en del udda smaker. För den som älskar lakrits finns det en sort med lakritssmak, i kombination med mint. Andra ovanliga smaker från Marvis är pepparkaka, kanelbulle och jasmin. Bland utbudet finns även tandkräm med whitening-effekt för dig som vill ha lite vitare tänder.

Pasta del Capitano

Pasta del Capitano grundades redan 1905 och i varumärkets alla tandkrämer finns den patenterade molekylen Zink Coco Solfate. Molekylen ger tandkrämen antibakteriella egenskaper från zink och rengörande tensider från kokosnötsolja. Tandkrämerna varierar i konsistensen från att vara lite fastare till att vara mjukare som gel. Samtliga produkter ger ett härligt lödder att borsta med. Den mest karakteristiska och klassiska smaken från märket är Original Toothpaste mad aromer av mynta, kanel och nejlikor. Pasta del Capitano har flera specialtandkrämer för olika behov. De har bland annat Smokers Toothpaste som motverkar tandsten och Charcoal Toothpaste som är bra vid missfärgningar och dålig andedräkt. Även från detta märke finns tandkräm för vitare tänder.

Att välja tandkräm

Oavsett vilken smak du väljer på tandkrämen är det viktigt att den innehåller fluor. Det stärker tänderna och om du har hög risk för karies finns det tandkräm med extra högt fluorinnehåll. För dig som upplever olika problem med dina tänder finns det tandkräm med speciella egenskaper som motverkar plack, tandsten, ilningar och känsliga tandhalsar.

Så tar du bäst hand om dina tänder

Borsta tänderna två gånger per dag och i två minuter per gång för att borsta rent från smuts och bakterier som kan orsaka karies och inflammationer. När du borstar är det bra att använda en mjuk tandborste som är mer skonsam mot tändernas yta. Vuxna behöver också göra extra rent mellan tänderna med hjälp av olika hjälpmedel som tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.

Tips för att få ut det sista av tandkrämen

När tandkrämen börjar ta slut i tuben kan det vara svårt att få ut det allra sista. Ofta finns det kvar mycket mer än vad man kan förvänta sig och för att enkelt få ut det sista finns det ett knep. Sätt på en påsklämma längst ner på tuben och sedan kan du dra klämman mot öppningen för att pressa upp tandkrämen. Låt sedan påsklämman sitta kvar till de kommande gångerna tills tuben verkligen är helt slut.

Frågor och svar om tandkräm

Hur mycket tandkräm ska man ta?

För vuxna är rekommendationen två cm tandkräm på tandborsten när du ska borsta tänderna.

Ska jag välja mjuk eller hård tandborste?

Mjuk tandborste är mer skonsam för tänderna. Hårda tandborstar kan lätt nöta på tandens skyddande yta, speciellt om du borstar för hårt.

Hur ofta ska man byta tandborste?

Du behöver byta tandborste minst var tredje månad. Förutom att det samlas bakterier i tandborsten tappar borsten sin rengörande funktion när stråna börjar spreta och böja sig. Det är stråna som gör rent på och mellan tänder så se till att byta borste när dessa börjar spreta.

Vad är bäst, en vanlig tandborste eller en eltandborste?

En eltandborste kan göra det lättare att hålla tänderna rena men du måste vara lika noggrann när du borstar dina tänder oavsett vilken tandborste du väljer.