SkÀggbalsam

Är ditt skĂ€gg risigt eller livlöst? AnvĂ€nd skĂ€ggbalsam! Fungerar pĂ„ samma sĂ€tt som en hĂ„rinpackning – ger torrt, livlöst och trĂ„kigt skĂ€gg nytt liv, lyster, fyllighet och Ă€r oftast milt doftande. Bidrar till att hĂ„lla skĂ€gget mjukt och följsamt vilket gör att det motstĂ„r kamningar och borstningar bĂ€ttre, samt motverkar att skĂ€gghĂ„rtopparna klyvs av slitage.

Endast ett sökresultat

-60%

Varför skÀggbalsam?

SkÀgg i all Àra, men ska det inte vara frissigt med hÄrstrÄn som sticker ut Ät alla hÄll och kanter? Jovisst, om man vill ha det sÄ. Och det Àr hÀr mÄnga gör misstaget i att tro att ett skÀggbalsam (beardbalm) Àr en stylingprodukt, det Àr det inte. SkÀggbalsam Àr för skÀgget vad vanligt balsam Àr för hÄret, liksom skÀggvax Àr för skÀgget vad hÄrvax Àr för hÄret. SÄ enkel Àr den skillnaden. Men vad Àr dÄ ett skÀggbalsam?

Kortfattat kan man sÀga att det Àr en blandning av olika fetter och mjukare vax, sÄ som sheasmör och bivax. Bivax Àr för mjukt för att kunna anvÀndas i sig sjÀlv som stylingprodukt, men tillsammans med de andra fetterna i skÀggbalsamet fÄr skÀgget en visst tyngd och dÀrmed sÄ blir det friserat, sÄ att sÀga, men det blir inte stylat. Fetterna tillför glans och lyster samt volym. SkÀgget ser betydligt mer vÄrdat ut Àn utan, men detta utan att vara överdrivet. Det ser frÀschare ut, helt enkelt.

Men det hÀr med fetter, det lÄter ju inte sÄ trevligt? Nu Àr det ju inte margarin du stÄr och gnor in i skÀgget, utan det Àr bra, vÄrdande och naturliga fetter som exempelvis sheasmör och lanolin, samt fetare oljor sÄsom kokosolja. Förutom att göra skÀgget mjukare och glansigare sÄ tillför det nÀring till skÀgghÄrbotten och hjÀlper till att stilla klÄda och motverka mjÀll. Detta Àr dock skÀggoljans mer primÀra uppgift, skÀggbalsamet Àr i mitt tycke mer till för att göra skÀgget mer lÀttkammat och sÄ att det ser frÀschare ut.

Det Àr lÀtt att frÀscha upp skÀgget med en skÀggbalsam. Man skrapar upp en liten sudd med utsidan av tumnageln som man masserar mellan handflatorna tills den smÀlt. Detta masseras sedan in, fram och tillbaka, i hela skÀgget. Sedan Àr det bara att kamma skÀgget och vara vÀldigt nöjd med sitt vÀlfriserade och vÀldoftande skÀgg. Kvarvarande produkt kan arbetas in som en mycket vÀlvÄrdande handkrÀm.

Men hur lĂ€nge kan dĂ„ ett sĂ„nthĂ€r skĂ€ggbalsam rĂ€cka? Burkarna Ă€r ju sĂ„ smĂ„! Javisst, men du anvĂ€nder ytterst lite. ”Less is more” stĂ€mmer in mycket vĂ€l hĂ€r, och det Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt att ta för mycket av denna goda vara.

Ett balsam brukar ligga pĂ„ 60ml, och jag skulle gissa att jag tar 1ml i fast form av balsamet per applicering, kanske nĂ„got mindre. Detta innebĂ€r att den i princip bör rĂ€cka till 60 appliceringar – drygt tvĂ„ mĂ„nader alltsĂ„, om du anvĂ€nder det varje dag. MĂ„nga tvekar att anvĂ€nda slika produkter just för att det Ă€r fetter man gnuggar in i skĂ€gget – men du kan börja andas igen. Det torkar in relativt snabbt och lĂ€mnar inga jobbiga fettflĂ€ckar pĂ„ skjortkragen, och ett tips frĂ„n coachen Ă€r att först massera in en bra skĂ€ggolja i nytvĂ€ttat, handdukstorkat skĂ€gg innan du applicerar oljan.

Att sĂ€ga vilken skĂ€ggbalsam som passar nĂ„gon annan Ă€n sig sjĂ€lv Ă€r ren spĂ„domskonst dĂ„ det Ă€r en smaksak – vilka ingredienser Ă€r det, och i vilka mĂ€ngder? Sedan kommer den dĂ€r biten som Ă€r Ă€nnu vĂ€rre: Doften. Doften Ă€r högst personlig och vad som doftar tallbarr för den ena kanske doftar kĂ€rr för en annan.

Prova dig fram! NĂ€r du vĂ€l kommit in i skĂ€ggbalsamet sĂ„ Ă€r det svĂ„rt att sluta: hela ditt skĂ€ggs karaktĂ€r förĂ€ndas till det positiva, precis som ditt hĂ„r gör med hĂ„rbalsam. Det blir mjukare, mer följsamt, mer lĂ€ttkammat/borstat, mindre tovigt, ser mer livfullt och frĂ€scht ut – och precis som i hĂ„ret kan du ha stylingprodukter i efterĂ„t.

LÄt balsamet torka ordentligt först bara, dÄ har du ett mjukt och vackert skÀgg att forma precis som du vill. För vem vill inte att ens skÀgg ska se ut precis sÄ som man vill?