Hem / Skäggvård / Skäggrengöring

Skäggrengöring

Ett fräscht och rent skägg med en bra skäggrengöring är grunden för ett välvårdat resultat. Enklast är att använda ett skäggschampo eller skäggtvål som effektivt rengör samtidigt som det återfuktar både skägg och hud. För att få det där mjuka och följsamma skägget avslutar du med ett matchande skäggbalsam. I vårt sortiment hittar du de produkter som ger dig de bästa förutsättningar för ett stiligt och friskt skägg.

Populära just nu

Visar alla 4 resultat

-60%
Det ursprungliga priset var: 195 kr.Det nuvarande priset är: 78 kr.
-60%
Det ursprungliga priset var: 125 kr.Det nuvarande priset är: 50 kr.
-60%
Det ursprungliga priset var: 129 kr.Det nuvarande priset är: 51,60 kr.

Skäggvårdsprodukter för rengöring

Det finns lite olika typer av skäggvårdsprodukter att använda för att rengöra skägget. Vi ska här gå igenom vad det finns att välja på så att du kan köpa rätt typ av produkter för att vårda ditt skägg med ett fint resultat.

Skäggschampo

Försök att inte använd ett vanligt hårschampo eller tvål till skägget. Håret och skägget är inte av samma hårkvalitet vilket innebär att hårschampo inte är anpassat för skägget och inte heller den känsliga ansiktshuden.

Med hjälp av ett skäggschampo tvättar du bort både smuts och rester av stylingprodukter. Skäggschampo är speciellt anpassat för både skägget och huden för att rengöra på ett milt och effektivt sätt samtidigt som det ger återfuktning. Du får ett rent och friskt skägg och minskar risken klåda och irriterad hud som annars kan uppstå vid torr hud.

Skäggtvål

Istället för skäggschampo kan du även använda skäggtvål som finns i både flytande och fast form. Tvålen är anpassat för din hud med milda ingredienser som både rengör och återfuktar. De flesta skäggtvålar ger ett rikligt lödder så att du kan komma åt alla hårstrån ordentligt i de tjockaste skäggen och även i skäggbotten. En tvål som är i fast form är en mycket dryg produkt att använda.

Skäggbalsam

Eftersom skäggstråna kan upplevas lite hårda med en grov struktur är det bra att avsluta rengöringen med ett skäggbalsam. Skägget blir både mjukt och följsamt och får ytterligare återfuktning. Använder du inte skäggolja för att du inte vill ha extra glans utan föredrar en mer matt finish bör du investera i ett balsam som ger riktigt bra återfuktning.

Skäggolja

Skäggolja går att använda istället för skäggbalsam men fungerar extra bra som ett komplement till balsamet. Oljan gör skägget mjukt, ger ännu mer återfuktning och ofta extra glans. Till skillnad mot skäggbalsam tvättas inte skäggoljan ur. Oljan hjälper till att återfukta för att hindra skägget att torka ut samtidigt som det håller ihop skäggstråna så att skägget ser välvårdat och snyggt ut. Skäggolja kan med fördel användas före ett vax när du vill styla skägget.

Frågor och svar om skäggrengöring

Behövs det verkligen särskilda produkter för skägget?

Ja, det finns flera anledningar till att välja specifika skäggprodukter eftersom de är speciellt framtagna för både skägget och huden. Vanliga hårschampo och andra stylingprodukter för det vanliga håret innehåller ingredienser som inte tänkta att använda i ansiktet och som inte är anpassat för den hårkvalitet du har i skägget. Eftersom håret på huvudet mycket lättare blir fett brukar många schampon dessutom torka ut håret och hårbotten på ett sätt som inte passar skägg och skäggbotten.

Hur ofta är lagom att rengöra skägget?

Det samlas snabbt damm, smuts och matrester i skägget som kräver regelbunden rengöring. Samtidigt kan hårstråna och skäggbotten torka ut om du rengör varje dag. Att tvätta skägget ungefär två till tre gånger i veckan kan vara lagom om det inte finns någon synlig smuts.

Vad är bäst, skäggschampo eller skäggtvål?

Båda produkterna både rengör och återfuktar bra så det är egentligen en smaksak vilken du föredrar. Vill du ha en riktigt dryg produkt är oftast en fast tvål bäst att välja då det är lätt att ta för mycket av flytande tvål och schampo.

Finns det något jag bör tänka på när jag ska börja odla skägg?

Ja, redan när stubben börjar komma är det viktigt att börja vårda både skäggbotten och stubben redan från start. Få in en bra rengöringsrutin direkt med skäggtvål eller skäggschampo, balsam och olja. Ta extra hjälp av en skäggborste för att ge skäggbotten en ordentlig massage så att du stimulerar blodcirkulationen. Det mår både huden och hårsäckarna bra av.