Recension: VANTA SAS RA 111 Shavette

vanta-sas-ra-111-shavette2

VANTA s.a.s är ett företag som grundades 1976 i Milano, Italien, men drivs sedan 2008 från Monza, Italien.

Företaget grundades av Eliseo Volpi och sedan mitten av 90-talet är det hans son Matthias Volpi som driver det. Förutom shavetter i alla möjliga och spännande former och utföranden så distribuerar företaget bland annat elektriska rakapparater, hårföner, saxar, hårtrimmers, epilatorer och hårtänger.

 

Så bra är den

Shavetten som jag ska skriva om här heter VANTA SAS RA 111 och är en del av deras “Sailing Collection”. Shavetten är handgjord i rostfritt stål och skollorna är gjorda i plast. Vid första anblicken såg skollorna väldigt plastiga ut, men de känns inte mer eller mindre plastiga än andra skollor i plast. Över lag så har shavetten en fantastisk byggkvalitet och en balans som jag aldrig varit med om. Vanligtivs så är SE-shavetter lägre och lite tjockare, de som har “kläm”/”gångjärnsstängning” men denna är smalare och betydligt högre då du får plats med ett DE-blad i dem. Jag har med stor framgång själv använt SE-blad i shavetten, även om det är lite svårare att få dit så sitter det där lika bra som ett vanligt DE-blad.

Själva stängningen i sig är fantastiskt genomtänkt. Istället för att klämma fast bladet genom att nypa ihop ryggen och därmed spetsen och eggen på shavetten så skjuter man här över ett skydd. Två pluppar fixerar bladet och det sitter bättre än på andra shavetter jag använt, och det känns framförallt säkrare att ladda och ladda ur – istället för att stå och bända isär metallbitarna så drar man bara enkelt fram och tillbaka. Det jag finner som en mycket stor fördel med denna shavette är att metallen på eggen går ner både framför och bakom själva bladet. Detta reducerar risken för att skära sig enormt, då man oftast skär sig på just kanterna på rakbladet när man använder shavettes. Jag upplever även shavetten som mindre aggressiv än andra shavetter jag provat, även om den kanske exponerar bladet lika mycket så känns det som om bladet sitter mycket bättre tack vare “inramningen” vilket i sig bidrar till en mycket trevligare rakning.

Resultat / Slutsats

Att raka sig med shavetten är som en dröm, trots att den har en lägre vikt. Allt detta ligger i balansen, och man kan på ett märkligt sätt känna att detta inte bara är en produkt med en “stämpel”, denna produkt är verkligen framtagen för att fungera optimalt. Jag trodde det skulle bli svårt att raka sig under näsan med den, med tanke på höjden på shavetten, men det går alldeles utmärkt och utan att man står och gör märkliga grimaser åt sig själv i spegeln. Jag upplever även shavetten som mindre aggressiv än andra shavetter jag provat, även om den kanske exponerar bladet lika mycket så känns det som om bladet sitter mycket bättre tack vare “inramningen”. Förutom allt detta så är hyveln riktigt artistiskt snygg med sin blandning av borstat och polerat stål samt att märket är stansat in i stålet istället för ett tryck. Du vet väl om att du kan köpa just denna och många andra shavetter på Shaver.se?

Frågor & Svar

kommer snart

Se fler inlägg här

INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Rätt produkt för din hudtyp

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Välja rätt Rakborste

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

    Klicka för att se fler produkter

    Betyg på guiden:

    4/5 - (1 vote)

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *