TFS Tabacco Verde Latte Dopobarba – Recension

TFS-Tabacco

Tcheon Fung Sing tillverkas i Italien och har blivit till ett märke som idag är välkänt och erkänt för sina högkvalitativa produkter.

Tabacco Verde tillhör TFS linje Linea Intenso som är hyffsat ny på marknaden, men det ska betonas att det är deras premiumsegment av produkter. Det är en ny typ av tvålblandning jämfört med deras Linea Tradizione och en helt ny serie dofter i nya förpackningar för en bredare marknad. TFS grundades strax efter andra världskrigets slut och har sedan dess drivits som ett familjeföretag som idag är inne på tredje generationen. För någon som använt TFS Linea Tradizione så framstår Linea Intenso som lyx – snyggare och mer robusta förpackningar, väldesignade etiketter och dofter som inte är av denna planet.

Aftershave

Denna aftershave har det något udda namnet Latte Dopobarba – mjölkaftershave? Ja, tydligen. Latte Dopobarba översätts från italienska ordagrant till svenska som just mjölkaftershave. Nu kan man ju börja fundera varför man väljer ett sådant namn på en produkt som inte innehåller mjölk, och ja, färgen skvallrar ju till viss del, men jag tycker nog att färgen mer påminner om härsken grädde än om mjölk, men de kanske har annan mjölk i Italien? Aftershaven kommer i en mycket bekvämt cylindrisk behållare med doseringspump, vilket såklart är bekvämt då det medför ytterst lite kladd och spill, men å andra sidan så känns det som att det blir lite svårt att dosera rätt då denna inte är alldeles för lätt att justera mängden som kommer ut, men trycker man försiktigt så går det. En annan mycket bra grej med just denna typ av doseringspump är att den är stor och rejäl, så det är lätt att hålla i den när man trycker ut aftershaven, även om man är våt om händerna.

Behållaren i sig känns robust och stadig, den är rejäl och känns inte som om den ska gå sönder om man tappar den i golvet eller i handfatet, eller i resväskan för den delen. Pumpen skyddas med ett plastlock, vilket jag verkligen uppskattar då det minimerar spill och garanterar att man inte kommer åt pumpen i skåpet när man sträcker sig efter annat, samtidigt som det begränsar lufttillflödet till aftershaven, vilket gör att doften stannar kvar längre och inget kan dunsta; aftershaven känns fräsch längre. Etiketten på behållaren ser ut att vara av oblekt papper med grönt och silver. Jag har sett snyggare etiketter, men den är ändå tilltalande på något sätt. Alla etiketter i TFS Linea Intenso ser likadana ut, men är unika i ”bakgrundsfärgen”. Detta är fullkomligt genialt, även om det inte är unikt. Andra företag som gör på detta sätt har oftast helt olika färg på förpackningarna, eller skräniga etiketter där det ibland rent utav kan vara svårt att utläsa vad produkten heter. Här känns det som om TFS har tänkt till ett extra varv: Alla aftershaves har samma färg på flaskan, tvålarna har samma färg på burkarna. Det som skiljer dem åt är just bakgrundsfärgen. Typsnittet och dess placering, balansering och vikt är det samma. Det är bara namnen och bakgrunden som skiljer dem åt. Har man bara en utav dessa produkter kanske man inte tänker på det, men ser man dem uppställda bredvid varandra så är det så otroligt genomtänkt designsnyggt så jag blir nästan stum av häpnad. Ett litet problem som uppstår med detta koncept är att du måste läsa på behållarna: Preshave och Aftershave ser identiska ut, och man kanske missar texten i den övre ”silverbalken”. Det skulle väl vara maximal otur, men någon måste ju ha det också.

Doft?

Doftmässigt så är ju den här en dröm. Den påminner lite om Tabac, men är inte alls så intensiv, och den där ljuvligt syrliga doften i toppnoterna tillsammans med ljumma inslag av tobaksblommor och färsk tobak (inget inrökt eller pyrande rökskåp här inte) får det nästan att vattnas i munnen på mig. Den här doften är så underbar att jag kan sitta och lukta på den gång efter annan, bara för luktandets skull. Trots sitt innehåll av sötmandelolja så känner jag absolut ingen doft utav det, vilket är bra. Sötmandel i denna skulle nog skära sig mot de komplexa, om än något subtila, bottennoterna av myrra, mysk, mossa och rökelse. I hjärtenoterna ligger någon form av blomma, kanske lavendel, och gosar tillsammans med tobaksblad och tobaksblommor. Allt avrundas med toppnoter av citrus som tyvärr inte stannar kvar särskilt länge, efter ca 25-30 minuter stund så släpper syrligheten och kvar är bara en mildare version av Tabac.

Tyvärr gör detta att den här aftershaven riktar sig mot den lite äldre publiken. Hade toppnoterna inte farit flyktiga så hade denna fungerat lika bra till män i alla åldrar under alla omständigheter – året om. Att applicera TFS Latte Dopobarba är otroligt lätt. Den går snabbt in i huden och gör huden mjuk och följsam utan alkoholsvid. Den ger ingen kyla trots visst innehåll av mentol, men mildrar razorburns blixtsnabbt och gör torr hud förvånansvärt mjuk och följsam. Vissa av aftershavens ingredienser lägger sig som ett skyddande lager utanpå huden och försvinner efter en viss tid, men det är inte den stora magin här. Magin i denna aftershave består utav ämnena Allantoin, vilket utvinns kan utvinnas ur sniglar såväl som örter och har en positiv inverkan på förnyelsen och återuppbyggnaden av huden samt läketiden på småsår, och som dessutom fungerar sammandragande. Den andra magin beror på den sjukt underskattade sötmandeloljan som tack och lov är vanligt i italienska produkter. Sötmandeloljan skyddar, mjukar upp, läker och till viss del lägger sig utanpå huden där den stannar kvar ett tag.

Ingredienser: 

Aftershave:

Aqua (Vatten) Dimethicone and Dimethicone Crosspolymer (Polydimethylsiloxane och silikonelastomer – mjukgörande, “silkeskänsla” och förtjockningsmedel) Cetearyl Alcohol (Cetylstearylakohol – lägger sig utanpå huden och ger en vaxaktig känsla samt skydd mot värme och kyla) Paraffinum liquidum (Paraffinolja – lägger sig på huden och ger en vaxaktig känsla) Isopropylmyristate (Isopropyl fettsyraester – Förtjockningsmedel)Ceteareth-20 (Bindemedel – binder ihop oljan och vattnet) Laureth-3 (Laurylsulfat – Emulgeringsmedel) Allantoin (Snigelextrakt – sammandragande och fuktighetsbevarande) Menthol (Doftämne) Carbomer (Emulgerings och stabiliseringsmedel) Glycine Soja oil (Sojabönsolja – mjukgörande och skyddande) Tocopheryl Acetate (E-vitamin) Prunus amygdalus dulcis oil (Sötmandelolja – mjukgörande och skyddande samt läkande) Parfum BHA (Antioxidant – Svamp och bakteriedödande) BHT (Antioxidant – Svamp och bakteriedödande) Butylparaben (Konserveringsmedel, fettkonserverande) Ethylparaben (Konserveringsmedel, vattenkonserverande) Methylparaben (Konserveringsmedel, vattenkonserverande) Propylparaben (Konserveringsmedel, fettkonserverande) Tetrasodium EDTA (Håller alkalierna i styr) Sodiumhydroxide (Natriumhydroxid – klådstillande) Sodium Dehydroacetate (Konserveringsmedel, svamp och bakteriedödande)

Se fler inlägg här

INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Rätt produkt för din hudtyp

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Välja rätt Rakborste

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

    Klicka för att se fler produkter

    Betyg på guiden:

    Rate this post

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *