Recension: Tcheon Fung Sing (TFS) Linea Tradizione

Tcheon Fung Sing (TFS) grundades strax efter andra världskriget av herr Tcheon Fugn Sing som migrerade till Italien från Kina. TFS har alltid haft som motto att enkom nyttja vegetabiliska råvaror av utsökt kvalitet, och inte tumma på något rörande produkten över huvud taget.

Idag är företaget inne på sin tredje generation, även om namnet på chefen idag är Paola Barile. Fru Barile driver företaget i samma anda som Tcheon som en gång startade det, men har idag tagit firman ett steg längre genom att introducera Linea Intenso och Linea Pelli Sensibili. TFS tillverkar även tvålar åt betydligt mer kända märken, och de gör även Torino Forti Sensazioni som deras 70-års jubilar. Förutom raktvålar så tillverkar företaget aftershaves av utsökt kvalitet.

Vi rekommenderar

    • muhle-091-k-256-shaving-brush-silvertip-rakborste Mühle 091 K 256 Shaving brush Silvertip - Rakborste 558,40 kr
    • Rakblad Pace 4 4-pack forpackning DORCO | Rakblad Pace 4 4-pack 99 kr
    • muhle-31-k-256-classic-shaving-brush-rakborste Mühle 31 K 256 Classic Shaving brush - Rakborste 311,20 kr

    Tre dofter

    Dessa tre krukor (Ciotola) är tre av fyra dofter ur TFS traditionella linje: Röd har en klassisk italiensk doft av bittermandel, den gula har en frisk och fräsch, men samtidigt ljum citrusdoft, och den gröna har en fräsch och uppiggande doft av eukalyptus och mentol. Saknas i gänget gör den blåa som har en jordnära doft av sandelträ. Tvålmässigt är dessa ungefär som alla andra italienska tvålar i krukor, exempelvis Proraso och Cella: Mjuka / halvfasta. De rinner absolut inte ur krukan som vissa rakkrämer skulle göra, men du kan utan problem trycka ett finger igenom tvålen eller flytta över den och forma den att passa en annan burk. Just burken är väl det mest osexiga jag någonsin sett gällande en våtrakningsprodukt. Enkel och hyffsat tunn plast, men den är gjord utav återanvänd plast! Det är ett stort plus med tanke på sopbergen som växer sig större och större idag. Som skrivet så är krukan enkel i hyffsat tunn plast och locket är det samma. En annan fördel med själva krukan är att locket har skruvgängor och är inget ”snäpplock” som det ser ut att vara. Och trots sitt enkla utseende så är krukan väldigt greppvänlig även när den är våt, och dess koniska utformning tillåter många olika grepp. Över till tvålen. Som skrivet så är den av typisk italiensk karaktär:

    Perfekt lödder varje gång

    Det är väldigt lätt att med en bra svinborste arbeta upp ett utsökt lödder, antingen rakt på tvålen (då går det dock åt en hel del), i skål eller rakt i ansiktet – och tvålen slutar inte att ge heller. Den är lite mer än vad jag själv kallar för normaltörstig och vill att vatten tillsätts pö om pö, och borsten får inte vara för blöt från början. Jag har märkt att det är bättre att börja med en väl genomsköljd borste istället för en väldränkt då tvålen har en viss ”seghet” som inte riktigt accepterar blöta eller för mjuka strån. Använder du grävling eller mjuka syntetiska så tar det lite längre tid, men har du gott om detta så är det ju inga problem. Borsten fylls riktigt snabbt av tvålen, förutsatt att borsten har rätt ”riv” och därefter är det bara att jobba på. Snabbt uppstår ett lödder med mikrobubblor som är oerhört följsamt och krämigt. Dämpningen är optimal och trots löddrets krämighet så glider både shavette och hyvel igenom utan problem. Postshavekänslan är tyvärr lite ”so-so” och jag skulle nog inte städa upp utan att löddra om ordentligt. Sedan inträffar något jag tycker är lite märkligt. Tvålen har en tendens att strama upp huden –lite- när jag rakat bort den, men när jag sedan tvättat ansiktet efteråt så behövs ingen aftershave. Jag kan inte minnas att jag varit med om detta med någon annan tvål, men det känns ungefär som om vattnet ”aktiverar” något när jag tvättar den rakade huden. Det går inte att få fram detta genom att tillsätta mer vatten till löddret, ity det blir bara ett skum utav det och går inte att få fram ett bra lödder – vilket är helt normalt när man har i för mycket vatten.

    Slutsats

    Alla fyra tvålar i Linea Tradizionale är byggda på samma recept, men doftsättningen varierar. Den röda är bara parfymerad med bittermandel, den gula innehåller äkta limeskal och eteriska citrusoljor samt parfym, den blåa är också bara parfymerad, emedan den gröna innehåller äkta mentolkristaller och eterisk eukalyptusolja, samt parfym. De fyra tvålarna ska egentligen inte ses som en kvartett, då de riktar in sig mot olika ”grupper” av våtrakare: Röd – klassisk. En allroundtvål för alla hudtyper med en mycket klassisk doft av bittermandel. Gul – Citrusfräsch. Även denna är en allroundtvål för alla hudtyper, men den har en extra rengörande effekt tack vare innehållet av äkta limeskal. Blå – Rekommenderas för de med känslig hud. Grön – Rekommenderas för de med lite tjockare skägg, tack vare att mentolkristallerna ger en kylande effekt, vilket i sin tur gör att skägget ställer sig i givakt och därmed tillåter en närmare rakning. De fyra tvålarna i Linea Tradizionale är väldigt billiga, vilket av många anses vara samma sak som av låg kvalitet – men så är det inte. Du erhåller 125ml högklassig raktvål i en kruka med skruvlock tillverkad av återanvänd plast. Ett lågt pris på detta är inget annat än ren vinst för slutkunden. Tvålen räcker länge då den är väldigt dryg, och den är rolig att jobba med.

    Det finns ingen som helst nackdel med dessa tvålar: De är enkla, går att stapla, räcker länge och har ett lågt pris. Dessa bör finnas i var våtrakares rotation. Det tråkiga och osexiga utseendet gör väl kanske inte att man vill ha den ståendes framme precis hela tiden, men jag lovar dig att du kommer att sträcka dig efter den väldigt ofta. Tvålarna har få ingredienser, och tvålbaserna är de samma: Stearic Acid, Aqua, Cocos Nucifera, Potassium Hydroxide, Sodium Hydroxide samt Parfum. Röd, Grön och Blå innehåller även Potassium Carbonate som rengörande och surhetsreglerande medel, vilket i den gula ersatts utav limeskal. Går vi in på parfymeringen så har den röda och blåa ingen eterisk olja, istället nyttjas enkom proprietär parfym. Gul innehåller förutom parfym tidigare nämnd limeskal samt Citral, Geraniol och Linalool. Grön innehåller förutom parfym Menthol, Eucaliptus Globulus Leaf Oil samt Limonene. Du kan köpa alla fyra sorterna av Linea Tradizione samt en stor mängd ur TFS övriga sortiment här på Shaver.se.

    Frågor & Svar 

    kommer snart

    Se fler inlägg här

    Mustasch Stilar: Upptäck Trendiga Groomingprodukter ✂️🧔

    Att välja rätt mustaschstil kan verkligen göra skillnad för ditt utseende. Den här artikeln kommer

    Nästrimmer Bäst i Test: Toppval för Grooming ✂️👃

    Att hitta den bästa nästrimmern kan vara en utmaning med alla tillgängliga alternativ på marknaden.

    Adventskalender Män Parfym 🎄 Upptäck Doftfavoriter!

    Att välja en adventskalender för män med parfym kan vara en fantastisk gåva eller ett

    Saltvattenspray Hår: Bästa Produkterna för Perfekt Frisyr 💇‍♂️✨

    Saltvattenspray är en stylingprodukt som kan förvandla ditt hår från platt och tråkigt till voluminöst

      Klicka för att se fler produkter

      Betyg på guiden:

      5/5 - (1 vote)

      Lämna ett svar

      Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *