Hem / Skäggvård / Skäggproblem

Skäggproblem

Problem med skägget kan alla ha ibland och det kan bero på olika orsaker. I vår webbutik hittar du produkter till flera olika skäggproblem för att du ska få njuta av ditt stiliga skägg utan bekymmer. Oavsett om du har kliande skägg med klåda, ett för tunt skägg eller om det börjar bli grått har vi produkterna för dig.

Populära just nu

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Problem med kliande skägg

Att skägget kliar är ett vanligt problem men det kan ibland vara svårt att bli av med klådan och du kan även drabbas av utslag. Det viktigaste att tänka på är att inte använda för starka rengöringsprodukter i ansiktet och att testa lite mildare ansikts- och skäggprodukter, gärna parfymfria. Se även över dina rakprodukter så att de är rena.

Om du har torr hud kan återfuktande ansiktskrämer och skäggolja vara lösningen på problemet.

Tunt skägg som vägrar bli fylligt

Om du tycker att skägget är för tunt och borde kunna bli fylligare kan du testa kosttillskott eller en Power Micro Needle Roller för att öka skäggväxten. Under tiden du väntar på att skäggväxten ska ta fart kan du med exempelvis en skäggpenna eller beard filler definiera skägglinjerna och tillfälligt fylla i glesa områden.

En bra hudvårdsrutin är också viktig så att du ger hårsäckarna rätt förutsättningar för att skägget ska växa normalt och med bra skäggkvalitet.

När skägget börjar bli grått eller få gråstänk

Tillhör du inte skaran som tycker det är stiligt med grå stänk i skägget och ser det istället som ett problem finns det både permanent skäggfärg och andra produkter för att tillfälligt dölja det gråa.

Beardfillers är en skäggfärg i puderform som du kan använda tillfälligt för att dölja gråa strån men även för att dölja lite kalare, glesa områden så att skägget ser fylligare ut. Det här är också ett bra sätt att testa en annan nyans på ditt skägg innan du bestämmer dig för att färga det.

Frågor och svar om skäggproblem

Jag har precis börjat odla skägg men det kliar, är jag allergisk mot skägg?

Det är jättevanligt att skägget kliar för den som börjar odla skägg. Skäggstråna är korta och viker sig lätt så att de sticks i huden. Eftersom du slutat raka dig får du heller inte bort det översta hudlagret över hårsäckarna vilket lätt kan leda till inåtväxande hårstrån som kliar. När du ändrar dina vardagliga rutiner behöver även ansiktshuden anpassa fettproduktionen och även det kan klia.

Hur får jag det att sluta klia?

Tills din hud har hunnit vänja sig är det bra att använda en skäggborste för att massera skäggbotten. Är det riktigt akut och jobbigt kan det underlätta att tvätta av huden lite lätt i kallt men inte iskallt vatten. Smörj regelbundet in huden och skäggstubben med en återfuktande ansiktskräm eller skäggolja så att huden får fukt istället för att bli torr.

Hur får jag skägget att växa bättre?

Grundregeln för en bra skäggväxt är att börja med att ta hand om huden. Genom att använda rätt produkter för rengöring och återfuktning för hud och skägg får ditt skägg och hårsäckar bra förutsättningar att växa ut med en bra kvalitet. Var heller inte rädd för att trimma skägget regelbundet genom att klippa bort slitna toppar då detta annars kan förstöra stråna ännu mer. Förutom en bra grund kan du även testa våra kosttillskott eller en Micro needle roller som du rullar över huden för att stimulera skäggväxten.

Går det att färga skägget med vanlig hårfärg?

Hårfärg innehåller starka ämnen som inte är anpassade för din känsliga hud i ansiktet så det är inget vi rekommenderar. Det finns istället särskild skäggfärg som är speciellt anpassad både för ansiktet och skägghåret. Den färgen kan du även använda i ditt hår för att få ett mer enhetligt färgresultat om inte just din skägg- och hårfärg finns i exakt rätt nyans.