Hem / Skäggvård / Skäggstyling

Skäggstyling

Den perfekta skäggstylingen för en välvårdad look börjar med en bra grund för bästa omvårdnad om skägget och ansiktshuden. Med ett återfuktat och hälsosamt skägg och hud kan därefter stylingprodukterna ge sin fulla effekt. Vi har ett stort utbud av bra kvalitetsprodukter för både hud, skägg och mustasch för bästa vård och skäggstyling.

Populära just nu

Visar alla 9 resultat

-60%
87,60 kr
-60%
-60%
87,60 kr
-60%
51,60 kr
-60%
-60%
103,60 kr
-60%
-60%

Tips för bästa skäggstyling

Tycker du inte att du lyckas få den där välvårdade looken och få till den där skäggstylingen du önskar? Vi ger dig här de bästa tipsen för att fixa den perfekta looken!

Raka skägglinjer med tillräcklig skäggväxt

Snabbaste och effektivaste sättet att få en välvårdad look är att få raka linjer på skägget och att håret inte växer för tunt vid skägglinjerna. Se till att huden mår bra och är återfuktad för att skägghåret ska kunna växa sig tjockare på bästa sätt.

Klarar du inte själv av att trimma skägget så att det blir raka linjer kan det vara värt att låta en barberare sätta linjerna åt dig så kan du utgå från dem senare. Det finns även speciella skäggmallar att använda sig av. Har du bara tillfälliga problem med glesa områden kan du fuska lite och måla till det som fattas med en skäggpenna.

Rengör skägget med rätt sorts produkter

Ett torrt och risigt skägg går inte att göra så mycket med vad gäller stylingprodukter för att det ska se bättre ut. Använd rätt sorts produkter vid rengöring och tvätta inte skägget allt för ofta men tillräcklig ofta för att hålla det fräscht och fritt från exempelvis matrester.

Vanligt hårschampo är inte anpassat för hårkvaliteten i skägget och inte heller för huden i ansiktet. Använd ett särskilt skäggschampo som både rengör skonsamt och återfuktar hud och skägg. En del skäggschampo kan även ge volym och lyster till skägget. Efter rengöring kan det vara bra att använda ett skäggbalsam eller skäggolja för att mjuka upp skäggväxten så att den blir mjuk och följsam. Ett skägg kan annars verka hårt och grovt i strukturen.

Kamma för att undvika knutor

Kamma alltid skägget varje dag och efter rengöring för att undvika knutor i håret. Genom att få alla strån att gå åt samma håll ser skägget mycket mer välvårdat ut.

Klipp och trimma risiga och vilda strån

Ibland envisas vissa strån med att sticka åt fel håll och det kan vara svårt att få bukt med dem utan att klippa bort dem. Så fort hårstråna börjar bli risiga börjar skägget spreta och se mer glest ut. Då är det dags att trimma så att ditt skägg ser mer välbalanserat ut och så att skägget håller ihop vilket gör att det ser tjockare ut igen.

Skäggfärg

Om du vill förstärka färgen i ditt skägg eller om du vill färgmatcha med ditt vanliga hår kan du använda skäggfärg. Skäggfärgen går även att använda till håret men vi rekommenderar inte att använda vanlig hårfärg till ditt skägg. Skägghåret är av en annan kvalitet och vanlig hårfärg är inte anpassat för huden i skäggbotten.

Skäggstylingens slutfinish

Slutligen är det dags att verkligen styla skägget för bästa slutresultat. Önskar du inte forma skägget på något särskilt sätt passar en skäggolja eller ett mjukt skäggvax bra för att hålla ihop stråna men som ändå ger dig ett mjukt och följsamt skägg med en naturlig look. Har du mycket torrt hår kan du först ta olja innan vaxet. Vill du ha en särskild form använder du istället ett mustaschvax som är lite hårdare för att bättre bibehålla formen på hårstråna. Bättra på eventuella tunna linjer med en skäggpenna för ett bättre helhetsintryck.

Frågor och svar om Skäggstyling

Hur ska jag göra för att styla en snygg form på skägget?

Är skägghåren spretiga och du bara vill hålla ihop alla strån så att skägget ser fylligare och naturligt ut kan du använda en skäggolja eller ett skäggvax. Vill du istället styla en särskild form behöver du ett hårdare vax och där brukar mustaschvaxerna vara allra bäst.

Vilka stylingprodukter jag än använder ser skägget torrt och risigt ut – vad ska jag göra?

Det finns inga stylingprodukter som kan göra underverk på ett torrt och risigt skägg. Se till att vårda det med rätt skäggschampo och skäggbalsam eller skäggolja så att det blir återfuktat. Klipp först bort alla slitna toppar även om skägget blir lite mindre. Slitna hårstrån kommer bara att bli värre med tiden och du behöver börja om med ett helt friskt skägg som du regelbundet tar hand om. Glöm inte att ta hand om huden också med bra återfuktande produkter för att skägget ska växa på bästa sätt med bra förutsättningar.

Hur gör jag för att lyckas få den där välvårdade looken?

Det största tricket är att klippa skägget i rätt form och klippa bort slitna hårtoppar samt att fixa till raka snygga skägglinjer. Skägget behöver också vara tillräckligt tjockt vid linjerna för att ge bästa helhetsintryck. Är det glest kan du fylla i området med en skäggpenna.

Kan jag färga skägget med vanlig hårfärg?

Det är inte så lämpligt att använda vanlig hårfärg i skägget. Huden i ansiktet är mycket känsligare än hårbotten och hårkvaliteten skiljer sig också ganska mycket. Det finns särskild skäggfärg som är speciellt anpassat för skägghåret och ansiktet.