Hem / Skäggvård / Verktyg

Verktyg

Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära just nu

Visar alla 4 resultat

-60%
Det ursprungliga priset var: 89 kr.Det nuvarande priset är: 35,60 kr.
-60%
Det ursprungliga priset var: 199 kr.Det nuvarande priset är: 79,60 kr.
-60%
Det ursprungliga priset var: 229 kr.Det nuvarande priset är: 91,60 kr.
-60%
Det ursprungliga priset var: 169 kr.Det nuvarande priset är: 67,60 kr.

Skäggverktyg

Här hittar du alla verktyg du behöver för att hålla ditt skägg snyggt och välvårdat. Ta en titt i vårt utbud av högkvalitativa produkter med skäggkam, skäggborste, skäggsax och mustaschsax. Trimma och styla till önskat resultat och håll allt trassel borta på ett enkelt sätt med rätt verktyg för ett stiligt skägg och mustasch.

Skäggsax för trimning

För ett välvårdat skägg och en snygg mustasch behövs de trimmas när topparna börjar bli slitna och när stråna sticker ut åt fel håll. En bra regel är att syna igenom skägget och mustaschen en gång i veckan för att fixa det som behövs med en skäggsax. Mustaschen och skägget ser snabbt ovårdat ut av minsta lilla slitage. Därför kan det vara bra att kunna ansa själv med hjälp av en skäggsax även om du vanligtvis brukar gå till barberaren.

Skäggborste och skäggkam

Med en skäggborste eller skäggkam reder du enkelt ut ditt skägg så det håller ihop och ligger fint. Fördelen med en skäggborste av naturborst som vildsvinshår är att den reder ut skägget på ett skonsamt sätt. Du får också lättare en frisk lyster genom att borsten fördelar naturliga fetter i skägghåret. Borsten är även bra till att massera skäggbotten för att få igång blodcirkulationen och minska risken för att skägget kliar. Om du har ett långt och fylligt skägg är det viktigt att ha en ordentlig borste med ett bra handtag och en styvare borst. Då blir det mycket enklare att reda ut tovor och att komma åt skäggbotten.

Mustaschkam

Det går bra att använda en skäggkam även till mustaschen men ofta kan du behöva en mindre mustaschkam för bättre precision när du formar din mustasch.

Styla ditt skägg enkelt

Både skäggkammar och skäggborstar är bra verktyg att använda när du vill styla ditt skägg. Båda verktygen är bra för att reda ut och samla ihop skäggstråna och det går även bra att forma skäggfrisyren med båda. Oavsett om du använder skäggolja eller skäggvax fördelar du produkterna jämnt i skägget med hjälp av en kam eller borste. En skäggborste ger lite jämnare fördelning då den kommer åt bättre mellan stråna.

Frågor och svar om Skäggverktyg

Vad är bäst, skäggkam eller skäggborste?

Kam och borste är bra på lite olika saker och det kan därför vara bra att ha båda, då de kompletterar varandra. En skäggkam är oumbärlig om du ska trimma skägget och den fungerar även bra för att reda ut hårstrån i ett inte alltför tjockt skägg. En skäggborste reder också ut stråna men fungerar bättre än kam i tjockare skägg. Med en borste får du även bättre fördelning av oljor och vax mellan skäggstråna.

Mitt skägg är glest, hur får jag det fylligt?

Oftast beror det på att topparna är slitna. Det får skäggstråna att separeras mer vilket ger en illusion av att skägget är glest. Trimma topparna regelbundet varje vecka så fort du ser att det börjar se slitet ut. Glest skägg kan också bero på torr hud eller torrt skägg. Det får skägget att växa dåligt och stråna bryts lätt av. Använd bra skäggprodukter som ger både huden och skägget återfuktning.

Hur kan jag få bättre kvalitet på skägghåret?

En bra kvalitet på skägghår börjar med att ta hand om huden. Använd skonsamma rengöringsprodukter och se till att återfukta både hud och skägg. Kamma eller borsta skägget varje dag för att undvika att skägget trasslar sig vilket annars ökar risken för slitna strån. Genom att regelbundet trimma skägget också får du bort de slitna toppar som annars snabbt blir ännu värre.

Vilken skäggborste är bra?

Skäggborste av naturborst som exempelvis vildsvinshår är bra framförallt för tjockt skägg men fungerar även bra för tunt skägg. Naturborst är skonsamt mot skäggstråna när du reder ut skägget och tar sig lätt mellan stråna när du ska fördela skäggvax eller skäggolja.