Skäggsax

Få stans mest välansade mustasch eller skägg! Ansa, klipp ned, klipp till eller klipp i frisyr, med saxar från KAI går det lekande lätt. Förutom att vara saxar av absolut högsta kvalitet så är de snygga och stilrena, lätta att använda och har en behaglig längd som gör det ännu lättare att klippa ned det där irriterande hårstrået som bara inte slutar växa fortare än alla andra. Saxarna är en luxuösa “high-end” produkter för såväl den professionella manikuristen som den medvetne hemanvändaren. Produkterna är tillverkade utav rostfritt stål av absolut högsta kvalitet, och tillverkas genom en “metal injection moulding”-process, vilket skapar den karaktäristiska och ergonomiska konturen, samtidigt som det ger en exceptionell precision och skärpa. Gå inte runt med kluvna hårtoppar eller ett ojämnt skägg, klipp dig med en sax av högsta kvalitet - direkt från Japan, klipp dig med en sax från KAI.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Skäggsax

Genom att regelbundet trimma ditt skägg och din mustasch ger du ett snyggt och välvårdat intryck. För dig som vågar att ge dig på att trimma skägget själv kan det vara värt att investera i en riktigt bra skäggsax. Det finns flera specialdesignade saxar för att du enkelt ska kunna trimma både skägg och mustasch på egen hand. Dessa saxar ger en hög precision när du ska klippa ner ett yvigt skägg eller ansa skäggväxten så att den blir jämn och fin.

Skäggsaxens spets

Det är framförallt skäggsaxens spets som är speciell och skiljer sig från din vanliga kökssax eller papperssax. Med en mycket fin spets kan du enkelt forma skägget till den form du önskar. Det är viktigt att saxen är riktigt vass för att du ska kunna göra precis de finjusteringar som du önskar och för att trimningen ska ge bästa resultat. För extra raka kanter på skägget kan en trimmer vara bra att komplettera med.

Material och underhåll

Skäggsaxar finns både i rostfritt stål och kolstål. Förvara saxen så att den inte blir blöt eller får ligga framme i ett fuktigt badrum då saxen kan få missfärgade fläckar eller rosta. Ibland kan saxen också behöva smörjas in med olja.

För längsta hållbarhet och en bra skärpa är det viktigt att inte använda saxen till andra saker som den inte är avsedd att klippa i. Glöm heller inte bort att rengöra saxen regelbundet för att undvika både smuts och bakterier som du inte vill ska hamna i skägget eller mustaschen.

Förvaring av saxar

För att saxen ska kunna behålla en bra skärpa i spetsen kan det vara värt att förvara saxen i ett fodral. Då skyddar du både saxen och att saxen inte skadar golv och annan inredning ifall du skulle råka välta ut den ur badrumsskåpet.

Så trimmar du ditt skägg

Att trimma ditt skägg så att de ser välansat och snyggt ut kan kräva lite träning.

Börja med att rengöra skägget för att bli av med smuts och för att skägghåret ska bli mjukt för att lättare reda ut hårstråna för ett jämnare resultat. Kamma igenom skägget för att reda ut eventuella tovor och därefter kammar du skägget underifrån så att du lyfter skäggstråna och klipper längs med kammen. Klipp inte för mycket åt gången utan klipp lite i taget och kamma igenom mellan varven för att få en bild av var du behöver klippa mer.

Behåll mycket av längden på skägget samtidigt som du kortar ner mest vid kinderna. Försök att få en mjuk övergång mellan håret från kinderna och hakan. Klipp mustaschen sist så att du kan bestämma vilka linjer du vill följa utifrån skägget.

Blir du inte nöjd så är det bättre att sluta i tid innan du klipper av för mycket och boka istället en tid hos barberaren så att du får själva grundformen rätt till att börja med.

Frågor och svar om Skäggsaxar

Hur får jag rätt form på skäggfrisyren med hjälp av en skäggsax?

Träning är det allra bästa för att lyckas få rätt form på skäggfrisyren. En särskild skäggsax ger hög precision och det är mycket lättare att inte klippa för mycket i jämförelse med att använda en trimmer. En skäggtrimmer kan ändå vara bra att komplettera med om du önskar raka linjer i frisyren. Känner du dig osäker och framförallt om det är första gången du ska forma ditt skägg efter att du odlat fram ditt skägg är ett tips att först gå till barberaren. Det kan vara skönt att få hjälp av någon professionell för att få fram rätt form. Barberaren kan också visa hur du ska göra i fortsättningen så att du kan trimma på egen hand.

Hur får jag saxen att hålla sig vass?

En sax kan lätt bli sliten om du inte tar hand om den på rätt sätt. Var noga med att rengöra saxen men även att torka av den från vatten och fukt efter rengöring. Det är också bra att förvara saxen så att inte eggen råkar ut för slitage i onödan. En sax kan också må bra av att oljas in med jämna mellanrum. Något som är bra att tänka på är att bara använd saxen till det den ska användas för så att du inte klipper i andra material med saxen. Investera hellre i fler saxar för olika ändamål.

Skägget blir så snabbt slitet – Går det att göra något åt det?

Att skägget snabbt blir slitet kan tyda på att det snabbt blir uttorkat. Rengör skägget max två till tre gånger i veckan och använd en speciell skäggtvål eller skäggschampo som är bättre anpassat för att återfukta och vårda både skägget och huden. Efter rengöring rekommenderar vi att du använder ett skäggbalsam eller en skäggolja för bästa återfuktning.

Skägget är så glest, hur får jag det fylligt?

Att skägget är glest kan bero på att topparna är slitna. Då separeras hårstråna mer vilket gör att skägget ser glest ut. Lösningen är då att trimma topparna. Skägget kan också vara glest för att du har en torr hud eller ett torrt skägg. Då växer skägget dåligt och hårstråna bryts lätt av. Var noga med att använd bra skäggsprodukter som återfuktar både skägg och hud.