Hårfärg för män

Förstärk din naturliga färg i håret eller täck grå hårstrån med effektiv hårfärg för män som ger dig resultat på bara 5 minuter. Att färga håret i en annan färg kan göra stor förändring när du vill förändra din stil. Spana in vårt sortiment av hårfärger i olika nyanser som ger dig flera valmöjligheter för en förändring.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Att välja rätt hårfärg

Det kan vara svårt att välja färg särskilt om du vill ha en nyans som skiljer sig från din naturliga hårfärg. Om du står och väljer mellan två nyanser är det ofta en fördel att välja den ljusare. Då har du möjlighet att färga håret en gång till om du inte blir nöjd med resultatet. Det är betydligt svårare att färga ett mörkt hår ljusare.

Färga grått hår

Om du har grått hår är det bra att kontrollera vilken typ av hårfärgningsprodukt du väljer. En del hårfärger täcker inte grå hårstrån så bra. Andra produkter färgar bara de grå partierna och andra fungerar bra för alla hårstrån. I vårt utbud har vi valt ut produkter som även täcker grå hårstrån.

Så färgar du håret

Att färga håret är enkelt och verkningstiden är oftast bara 5 minuter. Börja med att välja en färg som ligger så nära din egen hårfärg som möjligt om du inte vill göra en stor förändring. Välj hellre en ljusare nyans om du är osäker.

Läs noga igenom instruktionerna som följer med i förpackningen innan du startar. Blanda enligt anvisningarna och applicera färgen i håret. Låt den verka enligt den verkningstid som står angiven i bruksanvisningen men aldrig längre tid. Är det första gången du färgar kan det vara bra att testa något kortare tid om du inte vill att det blir för mörkt. När färgningen är klar tvättar du ur färgen och låter håret torka.

Testa färgen mot huden

Innan du börjar färga håret är det alltid bra att testa färgen först mot huden. Ibland kan det finnas ämnen i hårfärgen som du är extra känslig mot och som i värsta fall kan orsaka allergiska reaktioner.

Det är enkelt att testa färgen genom att ta en liten droppe på handleden eller armbågen. Testa hela den verkningstid som står i instruktionerna innan du sköljer av och kontrollerar att allt ser bra ut. Under testet bör du hela tiden ha koll på om det börjar klia, blir rött eller inflammerat och skulle det bli så tvättar du av allting så fort som möjligt.

Frågor och svar om Hårfärg

Är det svårt att färga håret själv?

Nej, det är mycket enkelt att färga håret själv. De flesta hårfärger ska bara verka i 5 minuter och det är varken krångligt att blanda färgen, applicera den eller skölja ur.

Hur får jag bäst ett så naturligt resultat som möjligt?

Bästa förutsättningar för ett naturligt resultat är att välja en hårfärg så nära din egen som möjligt. Då förstärker du din egen färg och håret får tack vare behandlingen lite mer volym och ser något kraftigare ut. Vill du ha ännu mörkare hår är det bra att ta det stegvis nyans för nyans varje gång det är dags att färga igen. Då riskerar du inte att det plötsligt blir för mörkt.

Hur länge håller färgen?

Hårfärgen från Schwarzkopf håller upp till ungefär 24 hårtvättar eller cirka 6 veckor då din egen hårfärg börjar synas vid rötterna.

Kan jag använda hårfärgen i skägget?

Nej, eftersom vanlig hårfärg ofta brukar innehålla starka ämnen som inte är anpassade för din ansiktshud är det inget vi rekommenderar. Skägghåret är även något grövre än håret och behöver andra ämnen för att fästa färgen bättre. Vi har i vårt utbud istället skäggfärg som du kan använda även till håret och du får då även en bra färgmatchning.