Deodorant herr

Hitta en bra och effektiv herrdeodorant med härlig maskulin doft hos oss oavsett om det är en roll-on, spray eller stick. Vi har i vårt utbud milda deodoranter för män som är skonsamma för din hud och som håller dig fräsch hela dagen.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Att köpa en bra herrdeodorant

En bra herrdeodorant ska lukta gott och hålla svettlukten borta så att du kan hålla dig fräsch en hel dag. Deon får heller inte lämna några fläckar på kläderna. En del deodoranter minskar även svettproduktionen men om du främst är ute efter färre svettfläckar under armarna bör du titta på våra antiperspiranter. De är speciellt framtagna för att minska svettningar samtidigt som du får den vanliga deodorantens effekter med att dofta gott.

Har du en eller flera herrparfymer du ofta använder kan det vara bra att hitta en matchande deo i samma varumärke för att dofterna inte ska krocka.

Om du har känslig hud kan du istället testa en parfymfri variant och gärna en med lite mindre alkohol och aluminiumsalter som annars kan irritera huden.

Olika typer av deo med spray, roll-on eller stick

Deodoranter för män finns både som roll-on, spray eller stick och funktionen är densamma så det är egentligen en smaksak för vilken du föredrar.

Deospray är lätt att spraya på och innehållet fördelas jämnt på huden och sprayen kladdar mindre än deostick. En deo roll-on fördelar också innehållet jämnt tack vare den roterande kulan. Deostick, eller ett stift, är fastare i konsistensen och behöver istället gnidas in i huden.

Vad innehåller deodoranter?

Deodoranter kan innehålla olika ämnen beroende på om det främst är tillverkat på naturliga ingredienser eller kemikalier. De flesta deodoranter innehåller någon slags parfym för att kunna dölja lukt men det finns även parfymfri deo.

En del av produkterna innehåller ämnen som dödar de bakterier som kan ge upphov till svettlukt. Det kan exempelvis vara ämnen som alkohol eller triklosan som minskar bakterietillväxten.

Några produkter innehåller även aluminiumsalter i mindre mängd som hjälper till att minska svettningar. Aluminiumsalterna hjälper då till att dra samman porerna kring svettkörtlarna. Salterna finns i större mängder i antiperspiranter som är en variant på deo.

Frågor och svar om deodorant herr

Är det någon skillnad på en deodorant och antiperspirant?

En deodorant hindrar dig inte från att svettas men den döljer eventuell svettlukt. En antiperspirant döljer också lukt men har som främsta funktion att minska svettproduktionen med hjälp av aluminiumsalter.

Varför luktar svetten?

Det är inte alltid svett luktar utan svettlukten kommer när bakterier kommer i kontakt med den fuktiga huden. Bakterier har vi alltid på vår hud men i varma och fuktiga miljöer så förökas bakterierna i snabb takt.

Hur får jag bort fläckar på kläderna av min deodorant?

Om du får fläckar på kläderna av deodoranten kan du enkelt ta bort fläckarna genom att blanda vatten och bikarbonat till en kräm. Krämen applicerar du på fläcken och låter verka under några timmar. Därefter tvättar du bort krämen för hand och sedan kan du tvätta plagget som vanligt. Det enklaste sättet att förebygga fläckar är att vänta med att ta på dig kläderna tills deodoranten har torkat helt.

Vilken sorts deodorant är bäst?

De olika varianterna stift, spray och roll-on har samma funktion och vilken som är bäst för dig är den du föredrar. Känslan av att applicera produkten är ofta det som styr och vi håller lätt fast vid den variant vi är vana vid. Vill du ha det mest hygieniska alternativet så är det i deosprayen eftersom den inte vidrör huden.