Cederträ

Sprid en väldoft i garderoben med cederträblock som även skyddar mot skadeinsekter som mal, silverfiskar och pälsängrar. Träslaget är också fuktabsorberande vilket är perfekt om du exempelvis vill använda skoblock av cederträ i dina skor. Hos oss hittar du cederträprodukter i hög kvalitet med flera produkter i olika storlekar och former i ett värdepaket.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Vad är cederträ och cederträolja?

Cederträ kommer från ett barrträd som räknas till familjen ädelgran. Cederträd växer vilt vid Himalaya och Medelhavet. Trädet är en nationalsymbol i Libanon och finns med på landets flagga.

Cederträolja utvinns genom att destillera flisor, stubbar eller bark från träslaget.

Ett skydd mot skadeinsekter

Den främsta anledningen till att använda produkter av cederträ är dess förmåga att hålla skadeinsekter borta. Skadeinsekternas luktsinne störs samtidigt som navigationsförmågan hos vissa insekter påverkas. Därför är träslaget bra för att du ska få behålla dina kläder och textilier av ull och kashmir i fred som mal annars gärna dras till.

Ett plus i kanten är att träslaget sprider en väldoft i ditt hem och att det är fuktabsorberande vilket är bra för att motverka mögel. Sedan är också röd cederträ ett stiligt träslag med sin vackra färg vilket kan ge extra stil i inredningen.

Cederträ i garderoben

Cederträ är mycket bra att ha i garderoben som skydd mot skadeinsekter som pälsängrar, silverfiskar och mal. Du slipper också den unkna doft det gärna kan bli i trånga och stängda utrymmen och garderoben fylls istället av en väldoft av cederträ.

Det finns flera olika slags cederträprodukter du kan ha i garderoben som galgar och skoblock i cederträ eller så kan du hänga doftringar på galgarna eller bara placera ut några klossar eller block.

Fler smarta ställen att använda cederträprodukter

Det är inte bara i garderoben som cederträprodukterna kan komma till användning. Andra utrymmen kan vara byrålådor, linneskåp, förvaringslådor, resväskan, skafferiet och bilens handskfack. Överallt där dessa produkter kan sprida väldoft, skydda mot skadeinsekter och absorbera mindre fuktmängder.

Var försiktig med den naturliga träoljan

Produkterna av cederträ innehåller en naturlig träolja som kan färga av sig och orsaka oljiga fläckar där du placerar produkterna. Därför är det bra att placera cederträ på ett papper som skydd.

Förläng effekten av doftämnena

Cederträprodukter har en lång livslängd men efterhand avtar doften från träets yta. Då kan du slipa ytan med ett fint sandpapper för att öka väldoften och effekten igen.

Frågor och svar om cederträ

Fungerar det verkligen mot mal?

Ja, mal och andra insekter gillar inte doften som finns i cederträ och de håller sig därför borta även om det inte i sig dödar malen. Så främst är det till för att förebygga men genom att placera cederträ i garderoben, tvätta alla kläder och textilier och rengöra garderoben så att all mal försvinner, inklusive ägg och larver så får du bort problemen.

Mina cederträprodukter doftar inte så mycket längre, är de förbrukade?

Produkter av cederträ har lång livslängd men verkar de ha tappat doft kan du sandpappra träet lite lätt på ytan så får det mer fart igen. Du kan också spraya på eller smörja in träet med cederträolja som påfyllning.

Är det miljövänligt?

Ja, produkterna är tillverkade av röd cederträ som är 100% naturligt, utan kemikalier och är miljövänligt. Träslaget är heller inte utrotningshotat utan det finns gott om cederträd i världen.

Är det allergivänligt?

Om du är känslig mot starka dofter kan det vara bra att låta helt nya produkter stå ett litet tag utomhus för att doften ska avta något. Doften är som allra starkast på nya produkter. Cederträ ska egentligen inte användas direkt mot huden men om du vet med dig att du har känslig hy eller kontaktallergi kan det vara bra att undvika för mycket direktkontakt.