Antiperspiranter

Antiperspiranter är oumbärliga när du behöver minska svettproduktionen och i vårt utbud hittar du produkter som både är effektiva och doftar gott. Vi har produkter för både känslig hud och mot starka svettningar. Du hittar dessutom en antiperspirant för ansikte och händer. Perfekt för att hindra synlig svett och glans på kroppsdelar som syns tydligt.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

 

Minskar svettningar

För oss människor är det livsviktigt att kunna svettas då det är kroppens sätt att kyla ner sig vid feber, värme och fysisk ansträngning. En effektiv deodorant tillsammans med en god hygien är då ett bra sätt att slippa svettlukt. Ibland räcker inte det då personer ibland eller alltid kan lida av överdrivna svettningar och då hjälper en antiperspirant till att minska svettningarna.

Problem med svettiga händer och ansikte

Oavsett om du får problem med svettiga händer och ansikte för att du är i en situation där du blir nervös eller om det är ett återkommande problem i vardagen finns det hjälp att få. I vårt sortiment har vi en antiperspirant som är speciellt framtagen för händer och ansikte men kan även användas på exempelvis fötter. Du får då ett effektivt skydd mot svettningar på delar av kroppen du inte kan dölja med kläder.

Vad innehåller antiperspiranter?

Antiperspiranter innehåller aluminiumsalter som är det ämne som hjälper till att reducera svettningar genom att stänga svettporerna. När aluminiumsalterna löser upp sig när dessa blandas med fukt på huden bildas en gel som lägger sig över svettkörteln och minskar på så sätt mängden svett. Det kan finnas olika mängd aluminiumsalter i produkterna så ibland kan du behöva prova dig fram för att hitta rätt som fungerar bäst för dig.

Så använder du produkten

En vanlig deodorant som inte ska minska svettningar kan du applicera när du vill för önskad effekt. Här skiljer det sig med antiperspiranter då dessa behöver appliceras när du är helt ren och torr. Är det inte absolut torrt kan det framförallt klia ordentlig men även effekten av minskning på svettproduktionen påverkas.

Vad du ska tänka på vid köp

När du ska köpa en antiperspirant bör du främst tänka på om du har känslig hud eller inte. För dig som har känslig hud kan det innebära att du kan få hudirritation av vissa ämnen som alkohol och aluminiumsalter. Därför kan det vara bäst att prova sig fram med lite mildare varianter och gärna de doftfria eftersom även parfym kan irritera huden. Därefter bör du också fundera på hur stora problem du har med svettningar. Har du inte alltför överdrivna svettningar kan du starta med att testa en mildare variant.

Frågor och svar Antiperspiranter

Vad är skillnaden mellan en deodorant och antiperspirant?

Deodoranter döljer eventuell svettlukt och kan i vissa fall även stoppa bakterietillväxt som kan orsaka lukter. Många deodoranter innehåller också antiperspirant i mindre mängd och kan till viss del minska svettproduktionen men inte i lika hög grad . En antiperspirant ger dig både mindre svettningar samtidigt som det döljer svettlukt.

Vad är det i antiperspiranter som minskar svettproduktionen?

Det är innehållet av aluminiumsalter som stoppar svettkörteln från att frigöra svett.

Varför luktar svett?

Det är när svetten kommer i kontakt med bakterier som svettlukten uppstår. Det innebär inte att du är smutsig utan vi har alltid lite bakterier på huden och dessa ökar snabbt i fuktiga miljöer. Så regelbunden rengöring är A och O men det innebär inte att du behöver duscha oftare. Det räcker med att komplettera med vanlig tvättning av armhålorna.

Hur får jag bort fläckar på mina kläder av min antiperspirant?

För att förebygga fläckar är det bra att vänta med att ta på sig kläderna tills du är säker på att du är helt torr. Skulle det uppstå fläckar ändå kan du ta bort dem genom att göra en kräm av bikarbonat och vatten. Applicera på fläcken och låt det verka under några timmar. När du har tvättat bort krämen kan du tvätta plagget som vanligt.