Rakset

För dig som tycker att ett stiligt och välvårdat skägg eller mustasch är en livsstil eller att helrakat kräver produkter av hög kvalitet är ett snyggt rakset ett måste. Då vill du stolt visa upp även dina rakprylar med stil och som kan pryda badrummet på den bästa platsen. I vårt utbud hittar du de rätta och eleganta produkterna av hög kvalitet.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Populära 3-delars rakset

De allra populäraste seten är i 3-delars rakset med rakställ, rakborste och säkerhetshyvel. Allt i elegant design och med ett rakset anpassat för exakt rätt borste och hyvel för bästa förvaring och lång hållbarhet.

Ett rakset i tre delar är ett perfekt startkit för dig som vill börja med säkerhetshyvel eller att ge bort som present. Det blir en snygg inredningsdetalj i badrummet samtidigt som det är praktiskt att ha allt samlat och redo inför nästa rakning. Raksetet kan så småningom byggas ut med önskade rakprodukter.

Sätt ihop ett eget rakset

Ett rakset passar såväl nybörjaren som den erfarne rakaren. Önskas andra sorts rakställ eller andra typer av rakborstar och rakhyvlar kan du i vårt sortiment hitta alla tänkbara rakprodukter i hög kvalitet som du själv kan sätta ihop till ett eget rakset. Det kan vara en fördel att kombinera dina egna favoritprodukter i din egen stil istället för att köpa färdiga paket med rakset. Antingen som ett set till dig själv eller som du vill ge bort i gåva till någon annan.

Att välja rakhyvel eller säkerhetshyvel

När du ska komponera ett eget rakset kan det vara bra att veta att det krävs vana och skicklighet att använda en säkerhetshyvel. Är det första rakhyveln kan det vara bra att starta med en flerbladshyvel för att öva upp raktekniken innan det är dags för säkerhetshyveln.

Rakset med rakkniv

Att raka sig med kniv är lite mer avancerat än att använda en säkerhetshyvel och det kan ta lite längre tid att lära sig rätt teknik. Fördelarna med en rakkniv är att du får den allra närmaste rakningen. För den som tar väl hand om sin rakkniv kan den hålla i många år, även i generationer. Därför kan vara väl värt att noggrant jämföra våra olika rakknivar för att hitta bäst just för dig innan du investerar i en rakkniv i ett rakset.

Hudvårdsprodukter anpassade efter hudtyp och stylingprodukter

Ett välvårdat skägg kräver också omvårdnad av huden i skäggbotten och därför kan det vara bra att komplettera raksetet med hudvårdsprodukter som är anpassade efter hudtyp för bästa resultat. Har du eller den tilltänkta mottagaren skägg eller mustasch passar det även bra att komplettera med exempelvis ett skäggvax eller mustaschvax för en bra styling.

Frågor och svar om tillbehör till rakset

Varför ska man köpa ett rakset

Framförallt får du rätt förvaring av din rakhyvel och rakborste så att dessa hålls rena, torra och du undviker onödigt slitage. Ingår ett rakställ i raksetet är stället också perfekt anpassat för dina rakverktyg. En bonus är att det ger ett snyggt intryck som inredningsdetalj i badrummet. Att visa att du tar hand om dina rakverktyg visar också att du är mån om ditt eget välvårdade utseende.

Hur väljer jag det rätta raksetet?

Om du själv ska ha ett rakset eller ge bort det till någon annan får du först fundera på om personen är en nybörjare som vill komma igång med rakningen, om det är någon van rakare som bara vill ha ett enhetligt set eller om det är någon som vill ta nästa steg med rakningen. Att veta personens smakreferenser och även vilken stil badrummet har är en klar fördel.

Är det värt pengarna?

Det brukar oftast bli billigare att köpa ett färdigt rakset än att köpa alla produkterna individuellt. Tänk också på att det är lätt att göra ett felköp om du köper produkterna separat. Rakhyveln eller rakborsten kanske inte passar det rakställ du köper och du eller mottagaren behöver kanske köpa till kompletterande produkter som faktiskt passar ihop.

Ska man köpa med eller utan rakskål?

En rakskål kan vara bra om personen ifråga själv vill göra ett raklödder av raktvål eller rakkräm. Hela rakningen kan kännas som en lyxigare upplevelse då. Föredrar personen färdigt rakskum på burk kan rakskålen kännas överflödig om nu inte personen har intresse av att avancera inom rakningens underbara värld.