Rakborste

Här hittar du rakborstar av väldigt bra kvalitet. Vi erbjuder rakborstar med äkta grävlingshår i flera olika grader. Grävlingshår används till rakborstar för dess vattenabsorberande egenskaper. Här hittar du även rakborstar med hår från gris/svin som har blivit mer populärt den senaste tiden. Rakborstar med hår från svin är att föredra om du har ett lite kraftigare skägg då det hjälper till att resa skägget vid användning mer än vad rakborstar med grävlingshår gör. Här hittar du även rakborstar med syntetiskt hår, vilket också blivit väldigt populärt den senaste tiden. Anledningen till detta är att det syntetiska håret kommit ganska långt i utvecklingen och imiterar naturligt hår betydligt bättre än det gjorde tidigare. Många vill heller inte använda naturligt hår från olika djur av rent etiska skäl. Kort sagt, vi har rakborsten för dig, den som kommer att ge dig ett fantastiskt raklödder och där med en riktigt skön och nära rakning.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Hur man vårdar och sköter om sin rakborste?

En bra rakborste är ett måste för att få ett fint och rikt raklödder och ett bra raklödder är ett måste för att få en behaglig och nära rakning.

För detta inlägg utgår vi från att du redan köpt en riktigt bra rakborste.. och självklart utgår vi från att du har köpt den på shaver.se, om så inte är fallet bör du så klart kasta den du har och köpa en ny i nyss nämnda butik. Vi har nämligen hört att alla rakborstar som inte kommer från shaver.se är fulla med ett otäckt grävlingsskabb som smittar vid rakning och ger tråkiga symptom som t.ex röda prickar, rakfinnar, skärsår, det börjar klia och du får öppna blodiga sår som sprider sig över hela kroppen.

Nej då, vi bara skojar lite, det ger inte alls några rakfinnar…

Behåll du din borste du köpt på annat håll, den är troligtvis fullkomligt säker och innehåller nog inte alls något otäckt grävlingsskabb… eller? 🙂

Allmänna råd för din rakborste

En bra rakborste med äkta grävlingshår kan kosta en slant, detta är dock något man bör se som en investering då en bra rakborste faktiskt kan hålla hela livet om man vårdar och sköter den på rätt sätt. Detta inlägg handlar inte om vilken rakborste du skall välja eller varför, det blir ett annat inlägg vid ett senare tillfälle. Detta inlägg handlar om hur du vårdar din rakborste för att den skall hålla längre och alltid leverera ett rikt raklödder och därmed ge dig en skönare rakning.

Man skall tänka på att en rakborste med äkta grävlingshår innehåller just ”hår”. Precis som du vårdar ditt eget hår för en längre livslängd bör du också vårda ditt grävlingshår för en längre livslängd, även om det råkar befinna sig på en rakborste. Det kommer att samlas smuts, avlagringar, gammalt raklödder och annat otrevligt som på sikt förstör din rakborste. Det kanske låter lite konstigt, men det är inte det minsta fel att tvätta sin rakborste precis som du gör med ditt eget hår, alltså med schampo (får vi hoppas), det är också helt ok att kamma den lite då och då. Men precis som för ditt eget hår är det viktigt att håret på din rakborste får torka, hållas torr och andas. Man bör alltså inte förvara den fuktig i någon slags behållare eller liknande om du inte är på resande fot. Håret i en ständigt fuktig rakborste kan till och med börja mögla till slut, vilket i alla fall vi på shaver.se tycker är lite halvt otrevligt och en möglig rakborste är inget vi rekommenderar att du rakar dig med.

Nedan har vi några enkla steg du kan följa för att din rakborste skall hålla längre och ge dig många härliga stunder i badrummet… med härliga stunder i badrummet menar vi så klart de gånger då du rakar dig, övriga härliga stunder i badrummet kan du säkert läsa mer om på andra bloggar.

5 enkla steg som förlänger livstiden för din rakborste

  1. Investera en slant i ett rakställ, genom att hänga din rakborste med håren nedåt i ett rakställ efter att du använt den låter du vattnet i den rinna ur. Detta sker med hjälp av tyngdlagen och bevarar hårets kvalité och hjälper till att hålla handtaget fritt från tråkiga avlagringar och fläckar.
  2. Tvätta handtaget, är det i metall kan du använda putsmedel eller gnugga med tandkräm eller liknande för att bli av med gammal rakkräm och liknande, handtag av trä kommer förr eller senare att bli lite missfärgat men det behöver inte betyda att rakborsten på något sätt skulle prestera sämre.
  3. Förhindra att borsten fäller hår. Din rakborste kommer att fälla lite hår, troligtvist mest de första gångerna du använder den men för att förhindra att hår blir stelt och går av är det viktigt att skölja ur borsten noga efter varje rakning. Efter att du sköljt ur den kan du ”slå” ur det mesta av allt vatten som samlats i den, vi menar så klart inte att du skall knyta näven och ge borsten en rejäl högerkrok utan snarare slå ur den ungefär som konstnären stänker färg på tavlan med sin pensel genom att slå den i luften med ett ryck. Borsten bör efter att du slagit vattnet ur den endast vara lite småfuktig då du hänger den på ovan nämnda rakställ.
  4. Håll borsten torr då du inte använder den. Man bör inte förvara rakborsten i t.ex duschen då det tenderar vara ett ställe där det av naturliga skäl ofta är fuktigt. Man bör inte heller förvara den i någon slags behållare eller på ett annat ställe där luften inte riktigt kommer åt. Är man på resande fot bör man försöka lufttorka den eller åtminstone förvara den ytterst korta perioder i en behållare. En torr borste är det bästa sättet för att bevara håret.
  5. Använd borsten på rätt sätt. Det är alltså inte helt optimalt att slita i håret eller trycka den stenhårt mot huden och gnugga som en galning när du använder den. Mjuka cirkulära rörelser är vad de flesta rekommenderar och det gör även vi på shaver.se

Det var inte så omständigt va? Har du inte hunnit skaffa dig en riktigt bra rakborste du kan vårda ännu? Ta det lugnt, vi hjälper dig med detta, nedan finns ett par riktigt bra rakborstar som vi varmt rekommenderar och de innehåller inte ens minsta spår av det där otäcka skabben vi talade om innan 🙂 rakborstar passar dig bättre?

Frågor och svar om rakborste

Varför ska man använda en rakborste istället för händerna?

Med en rakborste kan du lättare få fram ett raklödder av din raktvål eller rakkräm. Dels hjälper stråna till att arbeta upp löddret och du får lättare rätt mängd vatten genom att låta borsten stå blöt en stund och sedan skaka av överflöd. Själva rakborsten ger också huden och skäggstråna en massage så att hud och skäggstrån mjukas upp vilket underlättar rakningen. Stråna i borsten kommer även åt bättre under skäggstråna så att dessa lyfts inför rakningen. En bonus är att rakborsten hjälper till att peela bort döda hudceller vilket minskar risken för inåtväxande hårstrån.

Vilken typ av rakborste är bäst?

Vill du ha en rakborste med naturborst kan vi rekommendera en rakborste med grävlingshår. Tack vare bra vattenabsorberande egenskaper får du lättare ett bra raklödder när du arbetar med din raktvål eller rakkräm. Har du kraftigare skäggväxt kan det vara bättre med en rakborste med svinborst eftersom dessa strån hjälper till att lyfta skäggstråna bättre. Föredrar du att använda en borste med hår i syntet har denna variant utvecklats mycket de senaste åren och i vårt sortiment hittar du ett bra urval med hög kvalitet.

Hur rengör man en rakborste?

Det är mycket enkelt att rengöra en rakborste med tvål och vatten. Tvätta, skölj ordentligt och låt rakborsten få torka ordentligt. Det är viktigt att rengöra borsten regelbundet eftersom all smuts, damm och gammalt raklödder kan innebära att det bildas bakterier i rakborsten som du sedan får på din hud. Detta kan skapa irritation i huden och även infektioner. Förutom att rengöra borsten är det viktigt att den får bli torr mellan rakningarna så det inte bildas mögel.

Hur förvarar man bäst en rakborste?

Det bästa sättet att förvara en rakborste är att använda ett särskilt stativ, ett rakborstställ, där rakborsten hänger med hårstråna neråt. Då rinner eventuella rester av vatten bort bättre istället för att det samlas i mitten av borsten och orsakar mögel. Att rakborsten hänger fritt minskar också risken att den läggs på en fuktig eller nedsmutsad yta.