Galgar

Vårda dina kläder och få en snygg välordnad garderob genom att hänga upp kläderna på praktiska och stiliga galgar. I vårt utbud har vi exklusiva och klassiska trägalgar i cederträ som passar bra när du vill förvara och vårda dina kläder så att de ser bra ut och håller länge.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Bra att tänka på när du ska köpa galge

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa galge. Dyra och kanske tunga plagg kräver en stabil och rejäl galge av kvalitet. Formen på galgen behöver också vara rätt för att inte forma kläderna på fel sätt med fula utstickande bulor där skjortans ärm är fastsydd vid axelpartiet. Därför kan det vara bra att välja en särskild skjortgalge för dina skjortor och kostymgalge för kostymen.

Har du lagt tid på din inredning är det också synd om inte galgarna bär upp samma stil som den övriga inredningen. Särskilt bra kan det vara om du ibland låter kläderna hänga framme.

Använd galgar på andra ställen än bara i garderoben

Snygga galgar och snygga kläder ska visas upp och kan faktiskt ingå som en del i inredningen. Förutom i garderoben kan du även hänga något plagg i en galge på en krok på väggen eller på en dörr, på klädställning, i hallen eller i din walk-in-closet.

Bättre organiserat, släta kläder och mindre rörigt

Genom att hitta nya ställen att visa upp dina kläder på eller bara för att få bort kläderna från golvet eller en stol utnyttjar du oanvänt utrymme. Du håller dina kläder lättillgängliga och kan snabbt förflytta dem till ett annat ställe när de redan är upphängda på en galge. Ett enkelt knep för att minska på röran.

Genom att investera i bra galgar kan du lättare organisera dina kläder och bibehålla släta, snygga kläder så dessa är redo att användas närsomhelst. Häng snabbt ut ett plagg på vädring, matcha en ny outfit eller fotografera för försäljning. Galgar är praktiska på många sätt.

Galgar i cederträ för längre hållbarhet

Våra galgar i cederträ hjälper dig att vårda dina kläder för längre hållbarhet. Kläderna bibehåller sin rätta form och cederträ är fuktabsorberande så att du skyddar kläderna mot skadeinsekter som inte tycker om doften som cederträ avger. Därför är det extra bra att använda just galgar av cederträ i garderoben eller i din walk-in-closet. För oss människor ger cederträ istället en mild doft som motverkar att kläderna luktar unkna och instängda.

Så organiserar du bäst din garderob

Att organisera sin garderob ibland kan vara bra av flera anledningar. Dels kan du rensa ut saker som är för små eller som du har tröttnat på, dels kanske du hittar det där plagget du glömde bort att du hade. Du får bättre överblick på dina kläder och kan snabbare välja ut en outfit och även få en större variation om du hittar de där bortglömda kläderna.

Utrensning

Börja med att rensa ut det du inte använder, som är trasigt eller för smått. Sälj det som går att sälja så får du mer pengar över till ett nytt plagg istället. När garderoben är utrensad får du bättre utrymme och bättre överblick på vad du har och saknar.

Ljussättning

Fixa lite lampor i garderoben! Du kommer lättare att hitta det du letar efter och garderoben kommer att kännas lite större och lyxigare.

Galgar i samma stil

Att skaffa galgar i samma stil gör inte bara garderoben snyggare. Formen på galgarna gör det också lättare att få bättre plats med alla kläderna då vissa galgar är helt platta och vissa är lätt böjda i formen. Sedan är det riktigt stiligt om alla galgar matchar varandra.

Haka ihop galgarna

Utnyttjar du inte hela utrymmet i garderoben och har inte stänger i olika höjder kan du haka ihop galgarna så att kläderna hänger i lite olika höjder. En kedja är perfekt att använda när du har mycket kläder och en liten garderob.

Skolådor

Förvara dina skor i garderoben i skolådor. Du skyddar dina kläder och garderob från skokräm eller om det är lite smuts under skorna samtidigt som du kan stapla ganska många lådor på höjden och nyttja garderobens nedersta del mycket bättre.

Frågor och svar om galgar

Blir det inte lätt trästickor från trägalgar?

Nej, de trägalgar vi har i vårt sortiment är så pass sidenmjuka och lena i träet att det inte finns någon risk för trästickor om inte galgarna går sönder av något hårt.

Går det att hänga blöta kläder på galgar av trä?

Nej, det är inte lämpligt att hänga fuktiga textilier på galgar av trä. Just cederträ kan färga av sig men generellt kan produkter av trä spricka av mycket fukt mot materialet. För just blöta eller fuktiga kläder kan det vara bra att komplettera med galgar i ett annat material.

Är inte cederträ utrotningshotat?

Nej, cederträ är ett icke-utrotningshotat träslag.

Varför finns det speciella kavajgalgar, går det inte bra med en vanlig galge?

En kavajgalge har lite annorlunda form med robusta axelpartier för att kavajen ska bibehålla sin naturliga form och hänga snyggt på kroppen. Kavajer är ofta ganska tunga plagg och om en kavaj hänger på en för smal galge tappar kavajen sin form vid ärmarna och axelpartiet.