Fodral & Etui

Har du investerat i en bra rakhyvel är det viktigt att förvara den i ett skyddande fodral eller etui när hyveln inte används. I vårt utbud hittar du läderfodral i hög kvalitet som skyddar hela rakhyveln eller endast rakhuvudet. Med ett smidigt etui kan du även få plats med dina rakblad och ha allting samlat på samma ställe.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Förvara din säkerhetshyvel för lång hållbarhet

Din säkerhetshyvel förtjänar att tas om hand på rätt sätt så att den håller riktigt länge. Med ett fodral i slitstarkt material av hög kvalitet skyddar du säkerhetshyveln både från nötning och fukt. Samtidigt skyddar du dina andra prylar från det vassa rakbladet. Extra viktigt med fodral är om du ska ut på resa och ska förvara rakhyveln i necessären. Då vill du varken skada hyveln, övriga hygienartiklar eller dina fingrar när du ska plocka upp rakdonet.

Elegant förvaring

Inget slår läder som material för din förvaring. Det är elegant för att visas framme i badrummet och ger lite lyx över hela rakningsrutinen. Vill du ha en riktigt lyxig känsla ska du välja ett fodral eller etui av äkta buffelläder.

Fodral för rakhuvud eller heltäckande fodral

Vill du ha ett fodral för bara rakhuvudet är dessa i mindre format och tar mindre plats i necessären. Har du rakhyvel med ett sådant skydd på framme i badrummet har du möjlighet att visa upp hyvelns stiliga handtag.

Ett heltäckande fodral är bra om du inte vill riskera att handtaget rispas eller går sönder på annat sätt. Det kan vara bra om hyveln ska ligga i necessären bland andra prylar i exempelvis metall.

Det finns även etui med plats både för din säkerhetshyvel och dina rakblad. Där finns då resårband som håller de olika delarna på plats så att dessa inte utsätts för skador av varandra.

Frågor och svar om Fodral & Etui

Behövs verkligen fodral?

Fodral kan vara användbart för att minska slitage och att rakhyveln inte utsätts för fuktiga ytor. Då får du längre hållbarhet på din hyvel. Ska du ut på resa är det extra viktigt att skydda både rakhyveln och övrig packning från allt vasst.

Hur förvarar jag bäst extra rakblad?

Heltäckande fodral av lite större format kan även ha plats för några extra rakblad. Det är praktiskt att ha allt samlat och speciellt om du reser. Det finns även större etui med speciella platser för säkerhetshyvel och rakblad. De sitter då fast på plats med resårband för att inte fara runt i etuiet och göra skada.

Slits inte rakhyveln av fukt från att ligga instängd i ett fodral?

En rakhyvel bör vara helt och hållet torr innan den placeras i ett fodral annars kan den råka ut för slitage.

Hur rengör jag ett läderfodral?

Läder ska inte utsättas av för mycket vatten och fukt så för rengöring bör du torka av den med en ren, fuktig trasa eller disksvamp som är fuktig med ljummet vatten och ytterst lite diskmedel. Istället för att skölja av fodralet kan du torka av vattnet och medlet med en handduk.