Kammar och borstar

Bra skäggborstar och skäggkammar är viktiga verktyg för att både reda ut och styla skägg och mustasch. Borstarna ger även en härlig massage som får i gång blodcirkulationen i huden. Med speciellt anpassade borstar och kammar för din mustasch och ditt skägg kan du lättare få den rätta, snygga looken du strävar efter. Spana in vårt utbud med borstar och kammar i hög kvalitet för både skägg och mustasch i många olika utföranden. Kombinera gärna med våra skäggoljor och vax för att få bästa kvaliteten med ett friskt och glänsande skägg och mustasch.

Populära just nu

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Styla skägg och mustasch med bra kammar och borstar

Att borsta eller kamma skägg och mustasch reder både ut tovor och lägger det prydligt till önskad frisyr. Det är också ett smidigt sätt att jämnt fördela skäggolja, skäggbalm eller vax. Oljan ger den där hälsosamma glansen på hårståna och vaxet ger mer stadga så att allt ligger på plats.

Skäggborstar ger även massage

Skäggborstar är även fantastiska för att använda till massage för huden i ansiktet. Det får fart på blodcirkulationen vilket påverkar både hud och hår positivt. Borsten hjälper även till med att peela huden lite lätt genom att borsta bort döda hudceller. Genom att peela huden får skäggolja och återfuktande hudkräm bättre möjligheter att verka på djupet.

Olika typer av skäggborstar

För den som har ett långt, stort och fylligt skägg behöver ofta välja en rejäl skäggborste med handtag och som har styvare borst. Det blir lättare att reda ut trassel och att ta sig igenom hela skägget ordentligt.

En stor eller mellanstor skäggborste med en medelhård borst passar bra för ett medellångt skägg. För ett kortare skägg eller skäggstubb fungerar en liten eller normalstor borste med antingen medelhård eller mjukare borst.

Skäggkammar för blött skägg och slutfinishen

En skäggkam är bättre att använda i blött skägg än en skäggborste då kammen är mycket skonsammare för håret. I övrigt fungerar en kam minst lika bra som en borste för att reda ut trassel och svåra tovor. Kammen är också bra att använda för slutfinishen i stylingen.

Att välja skäggkam

Det finns skäggkammar i flera olika material och storlekar. Plast är inte det bästa materialet att välja eftersom det lätt blir ojämnheter som med tiden kommer att slita på stråna.

Hur tätt det ska vara mellan tänderna beror på vilket skägg man har. En fintandad skäggkam passar bäst för tunnare och kortare skägg och en bredbandad för större och kraftigare skägg.

Fördelen med särskilda mustaschkammar

Det kan låta onödigt att ha en särskild kam bara för mustaschen men faktum är att det är ett smart litet verktyg. Dels är kammarna ofta mindre än skäggkammar vilket gör det lättare att kamma mustaschen när näsan sitter lite i vägen samtidigt som man kanske inte vill fastna i ett eventuellt skägg.

De fintandade mustaschkammarna är bra utformade för att få bort tovor och fördela oljor och stylingprodukter jämt i hela mustaschen. Det finns många snygga mustaschkammar att ha med sig i fickan som även kan användas till skägget för en sista touch.

Frågor och svar om Kammar och Borstar

Ska man välja skäggkam eller skäggborste?

Både skäggkammar och skäggborstar kan användas för att reda ut håret och styla det. Fördelen med en skäggborste är att den masserar huden vilket både är bra för huden och hårväxten. En skäggkam gör ofta den sista finishen i stylingen lättare, så det bästa är att kombinera de båda.

Vilken typ av skäggborste är bäst?

Generellt kan man säga att ju tjockare skägg, krävs ofta en mer hård och grov borste som har långa täta borststrån.

Vilken kam ska man välja?

Välj en kam efter skäggväxt. Ett stort och tjockt skägg behöver en skäggkam med kraftiga tänder och stort mellanrum. Lite tunnare skägg klarar sig med en med fintandad kam. En mustasch kan ofta behöva en specifik mustaschkam eftersom utrymmet under näsan är lite begränsad.

Hur ofta ska man kamma eller borsta skägget och mustaschen?

Det räcker att borsta två gånger per dag, en gång på morgonen och sedan en gång på kvällen innan sängdags. Kammar eller borstar man för ofta slits stråna i onödan.