Recipe for men

Recipe for men är ett svenskt hudvårdsmärke med hudvård för aktiva män som lever i vårt nordiska klimat. Här i Skandinavien behöver huden extra fukt, särskilt på vintern som är kall med torr luft. Därför har företaget utvecklat och testat produkterna i Sverige under tuffa förhållanden vilket har lett fram till en unik hudvårdsserie med exceptionella energigivande och återfuktande egenskaper. Företaget strävar efter att hela tiden ligga i framkant med forskningen för att kunna erbjuda högkvalitativa groomingprodukter som är effektiva, levererar synliga resultat och håller vad de lovar.  Upptäck denna produktserie för män med produkter som ger din hud extra fukt och energi här hos oss på Shaver.
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Recipe for men med skandinavisk hudvård för män

Sedan 2002 har det svenska företaget Recipe for men utvecklat effektiva och avancerade kvalitetsprodukter speciellt anpassade för män och det skandinaviska klimatet. Därför testas alla produkter i mycket svåra förhållanden. Företaget har även lokal produktion i Sverige och använder sig av förstklassiga råvaror för att hålla hög kvalitet. 

Produkterna är framtagna för att lösa problem effektivt med synliga resultat och med fokus på att de ska vara användarvänliga, lättbegripliga och hålla vad de lovar. Målet är att leverera en förstklassig hudvårdsserie som håller trovärdighet och enkelhet. De strävar alltid efter att ligga i framkant med forskningen.

Hudprodukter för skandinaviskt klimat och som effektiviserar din hudvårdsrutin

Den svenska vintern är både kall och har torr luft vilket är påfrestande för vår hud. Det medför att huden behöver extra fukt och energi för att stå emot alla påfrestningar. Därför är produkterna väl anpassade för skandinaviskt klimat.

Grundarna bakom märket vill också att hudvård ska vara enkelt. De vet att många män vill spendera så lite tid som möjligt på grooming och har därför gjort det enkelt att kombinera olika produkter för att spara tid och effektivisera hudvårdsrutinen.

Produktserien består av ett trestegsprogram med rengöring, rakning och återfuktning. Produkterna är milda med oljefria konsistenser som absorberas snabbt och motverkar glansig hy. Dofterna är diskreta och fräscha i dofttoner med bland annat citrus, mint, skog och gröna löv.

Tre skidåkande killar bakom Recipe for men

Idén till hudvårdsserien uppstod av tre skidåkande killar, VM-medaljören i puckelpist Jesper Rönnbäck, Jesper Matsch och Mikael Snabb. De träffades via sitt skidåkningsintresse och kom så småningom in på samtalsämnet hudvård.

Efter många timmars skidåkning blev deras hud uttorkad, grövre och tappade sin elasticitet och de ville hitta något som gjorde huden mjuk och behaglig igen. De upptäckte att många manliga hudvårdsprodukter var vidareutvecklingar av hudvårdsmärken för kvinnor och framtagna i länder med ett helt annat klimat.

Efter några års diskussioner tog killarna steget 2002 och slutade sina heltidsjobb för att starta Recipe for men. De ville utveckla en hudvårdsserie för mäns hud särskilt anpassat för det kalla och torra nordiska klimatet. Hudvårdsserien skulle vara enkel och logisk utan konstigheter och ge synliga resultat.

I december 2004 kom de första produkterna ut på den svenska marknaden och både utveckling och tillverkning har fortsatt lokalt i Sverige. Alla produkter tillverkas i den egna fabriken i Falun, Dalarna, utifrån hållbarhetspolicyn ”The Green Pledge”. Det innebär att man minimerar vatten- och energiförbrukning samtidigt som man använder sig av gröna transporter och hållbara förpackningsval.

Idag är Recipe for men ett världsledande varumärke som finns i 20 länder och säljs på många av världens finaste varuhus, som exempelvis Bergdorf Goodman i New York och Selfridges i London.

Köp hudvårdsprodukter från Recipe for men online hos Shaver

Vill du vara säker på att hitta hudvårdsprodukter för din manliga hud för att få bästa möjliga förutsättningar för det svenska klimatet? Då ska du köpa hudvårdsprodukter från Recipe for men som du hittar online i vår webbutik här på Shaver.se. Välj mellan produkter för hud, kropp, skägg och rakning och hitta dina favoriter. Beställ dina produkter redan idag för att börja ta hand om din hud på bästa sätt!