Ibland är det svårt att veta hur man ska börja en recension. Man kör fast. Man vill få fram så mycket som möjligt på så få ord det bara går, och början kan ibland vara fullkomligt omöjlig. För mig är denna produkt hur som helst unik. Unik på det enkla sättet att det är en rakkräm på pump.
Den är även unik för det är första gången jag skrev till en tillverkare för att fråga hur man nyttjade produkten. Efter åratal av rakning medelst borste och tvål stod jag handfallen. Jag har nyttjat borstfria produkter innan, men denna är för mig helt unik i sin kategori: Den ska inte arbetas in. Där har jag stått framför spegeln och tittat argt på mig själv och trott att jag fått en aftershave eller annat, när det i själva verket var jag som gjorde fel hela tiden. Det är väl egentligen det svåraste att inse.
Vi rekommenderar
Vad är bra att veta?
Ibland är det svårt att veta hur man ska börja en recension. Man kör fast. Man vill få fram så mycket som möjligt på så få ord det bara går, och början kan ibland vara fullkomligt omöjlig. För mig är denna produkt hur som helst unik. Unik på det enkla sättet att det är en rakkräm på pump. Den är även unik för det är första gången jag skrev till en tillverkare för att fråga hur man nyttjade produkten. Efter åratal av rakning medelst borste och tvål stod jag handfallen. Jag har nyttjat borstfria produkter innan, men denna är för mig helt unik i sin kategori: Den ska inte arbetas in. Där har jag stått framför spegeln och tittat argt på mig själv och trott att jag fått en aftershave eller annat, när det i själva verket var jag som gjorde fel hela tiden. Det är väl egentligen det svåraste att inse.
När jag väl fått reda på hur den ska appliceras återstår ju bara resten: mängden och hur mycket vatten den kan ta innan den blir för utspädd. Detta är en kritisk punkt eftersom det står på flaskan att krämen ska appliceras på våt, nytvättad, hud. Jag märkte snabbt att det var lika lätt att ta för mycket som att ta för lite, liksom att ha för mycket eller för lite vatten i ansiktet, eller om jag hade för blöta händer. De gånger jag lyckades få till rätt på en gång, då snackar vi kvalitet. Men det är en hårfin gräns.
Förehavande: Tvätta de delar av ansiktet du vill raka med en riktigt bra tvål som inte är uttorkande, gärna en märkt med ”pre-shave” eller dylikt. Tvätta av ansiktet noga och ”dra av” vattnet med händerna och låt det lufttorka medan du torkar händerna noga. Tag sedan flaskan i din hand och börja pumpa. 8-10 pump behövdes för mitt ansikte beroende på hur mycket vatten jag hade kvar i ansiktet. Detta underlättades inte med att pumpen ibland tjyvdrog luft vilket gjorde att nästan ingen produkt kom ut, men efter en stund, eller ganska snart, bör du ha en mängd ungefär såhär:
Det räcker. Faktiskt. Ibland. Ibland blev det till och med över. Produkten ska sedan ”läggas på”, inte torkas in eller på något sätt alls arbetas in, och du ska verkligen inte ha den på rakborsten, och det ska inte bli ett skum eller lödder – det ska bara vara denna kräm som du ”lägger ut” på stället du vill raka. En enorm fördel med detta är ju såklart att du får en betydligt större precision än med rakborste eller att stå och kladda lödder med fingrarna. En annan är att du ser exakt var du rakar då du istället för att ha ett relativt tjockt lager av lödder här bara har en ”hinna” av kräm. Sen är det bara att raka som vanligt, och du kan nästan ta hur lång tid som helst på dig, för detta tycks aldrig torka in – och det är ju hur bra som helst.
Sammanfattning
Glid: I mängder – om du lyckas. Precis som med raktvålar så gäller det att få till det rätt, annars blir det lätt katastrof. Detta är en regel snarare än undantag som gäller för alla produkter på den här marknaden. Glidet hos L:A Bruket är nästan för bra då jag stundom upplevde det svårt att sträcka ut huden för att komma åt riktigt nära med shavette. Post-shave är L:A Bruket lite sisådär. Jag vågade inte städa upp utan att lägga på lite mer. Om du däremot duschar innan du rakar dig – av gammal vana gör jag oftast tvärt om – behöver du inte ha någon aftershave då denna återfuktar rejält.
Doft: JULAFTON! Det doftar precis som apelsiner med kryddnejlikor i toppnoterna. I hjärtenoterna har vi torkade lagerblad och i botten en mycket fräsch citruston. Doften kan i början upplevas lite väl påträngande, ungefär som vad man förväntar sig av en aftershave, men efter bara några sekunder börjar dofterna förvandlas och gifta om sig, späs ut och ett slags lugn sprider sig med doften. Jag upplever personligen doften som mycket behaglig, men inget jag skulle parfymera mig med.
Pris:
Här på Shaver.se kan du köpa den i den mycket bekväma storleken 60ml för 158kr. Det ger ett pris/viktförhållande på 2,63kr per ml rakkräm och jag tycker faktiskt att det är riktigt prisvärt då den räcker länge.
Bör jag köpa produkten? Om du gillar borstfria produkter, eller vill testa något nytt är detta ett givet köp. Bara doften av den är egentligen skäl nog för att köpa den. Att den sedan, om man lyckas, ger ett närmast oöverträffat bra glid och att man slipper använda aftershave borde egentligen tala för sig själv.
Ingredienser:
Rakkräm:
Aqua (Vatten) Behentrimonium methosulfate (Emulgerande och återfuktande, utvinns ur rapsolja) Cetearyl stearate (Fettsyraester utvunnen ur stearinsyra, mjukgörande) Caprylic/Capric triglyceride (Triglycerider av kaprinsyra och kaprylsyra (kokosfettsglycerider) – Används då produkten ska vara fet, men inte kännas för fet på huden. Mjukgör och skyddar.) PEG-20 Stearate (Mjukgörande) Cetyl alcohol (Mjukgörande emulgeringsmedel) Dodecane (Dodekan, mjukgörande) Simmondsia chinensis seed oil (Jojobaolja) Prunus amygdalus dulcis oil (Sötmandelolja) Coco-caprylate/caprate (Kokosfettalkoholester – Mjukgörande, glidgivande) Citrus aurantium bergamia fruit oil (Bergamottolja) Allantoin (Sammandragande och fuktighetsbevarande) Juniperus virginiana oil (Cederträolja) Pimenta racemosa leaf/fruit oil (Myrtenolja) Potassium sorbate (Kaliumsorbat, konserveringsmedel) Sodium benzoate (Konserveringsmedel) Butylene glycol (Lösningsmedel) Sodium phytate (Fytinsyra, antiinflammatorisk) Citric acid (Citronsyra, fuktighetsupptagande, desinfekterande, sammandragande) Maltodextrin (Ger huden energi) Beta Glucan (Betaglukan, lindrar klåda och torr hud, återfuktar) Phenoxyethanol (Fenoxietanol, Kemiskt framställd alkohol som nyttjas som konserveringsmedel.) Benzoic Acid (Bensoesyra, antiseptiskt) Dehydroacetic Acid (Antiseptiskt) Ethylhexylglycerin (Mjukgörande och konserverande) Linalool (Doftämne) d-Limonene (Doftämne) Eugenol (Doftämne)
Se fler inlägg här
Deodorant Bäst i Test: Toppval för Hår & Hudvård 🚿🌿
Att hitta den bästa deodoranten kan vara en utmaning, särskilt med så många alternativ på
dec
Necessärer Topplista: Bästa Groomingprodukter 🧴💈
Här är en översiktlig guide som hjälper dig att hitta den perfekta necessären för dina
dec
Schampo Torr Hårbotten Bäst i Test: 💆♂️✨ Topplistans Favoriter!
När du letar efter det bästa schampot för torr hårbotten, är det viktigt att välja
dec
Handkräm Bäst i Test: 🧴 Topprekommendationer för Din Hudvård!
Handkrämer med sheasmör är mycket populära för sina fuktgivande och mjukgörande egenskaper, och används ofta
dec