Recension: Merkur 138 Silvertip Shaving Brush

Merkur 138, även kärt kallat 38C eftersom den påminner om Merkurs klassiska rakhyvel 38C, är en rakborste som andas kvalitet, byggkänsla och stil.

De mjukaste silvertip-håren från grävlingens nacke och hals packas och formas för hand till Merkurs klassiska bulb style (lampstil) som gör denna rakborste perfekt till både skållöddring och ansiktslöddring.

Handtagets unika utformning nästan krävs för borstens vikt på dånande 121gram. Och de känns verkligen. Borsten har en utmärkt balans och ligger helt perfekt i handen, det rejäla handtaget ger greppvänlighet utan dess like oavsett om borsten är torr eller våt. Handtaget, som för övrigt är i kromat aluminium riktigt skriker lyx och byggkvalitet och det är nästan svårt att ställa bort borsten efter att jag är färdig med den.

Vi rekommenderar

    • muhle-091-k-256-shaving-brush-silvertip-rakborste Mühle 091 K 256 Shaving brush Silvertip - Rakborste 558,40 kr
    • Rakblad Pace 4 4-pack forpackning DORCO | Rakblad Pace 4 4-pack 99 kr
    • muhle-31-k-256-classic-shaving-brush-rakborste Mühle 31 K 256 Classic Shaving brush - Rakborste 311,20 kr

    Så bra är rakborsten

    Håren i sig är som skrivet av silvertipkvalitet och det känns. De är så otroligt mjuka, tunna och följsamma, men samtidigt sköra, så det är nästan en otrolig upplevelse att använda sig utav det. Det går snabbt och enkelt att bygga upp enorma mängder lödder med rakborsten, och en laddning på bara några sekunder räcker oftast till flera pass.

    Rakborsten kommer i en något enkel kartong, som närmast får mig som konsument att fundera på om det verkligen är så hög kvalitet på borsten. En blå kartong med vita bokstäver och vitt tryck, vikta kanter. Ett plastfönster avslöjar vad som finns däri; Borsten som exponeras mot mer billig papp, vit sådan, och vilar mot en bruksanvisning som talar om för dig hur du ska ta hand om borsten på bästa sätt.

    Det är förvisso rätt enkelt om man är van vid rakborstar, men är man ovan – då förstör man dem lika lätt, och det är väl egentligen den största nackdelen med naturborst, stråna är väldigt sköra.

    Kartongen och foldern andas 90-tal i mitt tycke. Tyvärr. Omodernt, utdaterat och bara rent tråkigt. En borste av denna kvalitet borde ha en avsevärt finare ask än vad den kommer i. Nåväl, man ska inte döma hunden efter håren, och i detta fall borde man väl närmast säga att man inte ska döma håren efter emballaget.

    Knuten och lofthöjden i sig är fantastiska. De känns genomtänkta och gedigna – perfekt optimerade för ett perfekt raktillbehör. Loftet är av mediumhöjd på 52mm och knuten är på 22mm. Knuten är tätt packad och limningen ligger långt ned, bara någon millimeter sticker upp. Knuten är tätt packad, men inte så tätt så det blir för mycket. Helt lagom, perfekt, packad. Det finns inte mycket att klaga på egentligen rörande knuten, förutom ryggraden kanske.

     

     

    Slutsats

    Personligen hade jag velat se mer ryggrad, men egentligen kanske inte? Tittar man på helheten så är ryggraden perfekt, men jag gillar mer motstånd.

    Då detta är väldigt sköra naturhår så måste rakborsten ligga i blöt en längre stund. Det finns faktiskt en ganska stor mängd våtrakare som inte förstår varför, och det handlar om att låta håren suga upp vattnet och göra dem mjuka. Är du för hårdhänt med en rakborste av naturborst som inte är tillräckligt blöt kommer du att bryta av hårstråna – och du kommer att ha enorma problem att få till ett raklödder. Lägg den i vatten, något varmare än ljummet (inte för varmt, då kan limningen släppa!) i åtminstone fem minuter. Krama sedan försiktigt ut vattnet och tillsätt vatten i löddret istället. I början är det viktigt att änka på att inte trycka borsten för hårt mot ansikte och/eller skål, då splajfningen och cirkelrörelserna kan få de oinbrutna håren att gå av.

    Är du försiktigt med borsten och tar hand om den, då kommer du att ha den länge.

    Merkur rekommenderar att du efter användandet sköljer ur borsten noggrant, skakar ur den ordentligt och låter den hängtorka på en välventilerad plats (med detta menar de att du inte ska låta den torka i ett stängt skåp).

    Det är även värt att nämna då dessa hår är väldigt mjuka kan det behövas längre stunds laddning från en hårdare tvål än vad du kanske är van vid med en styvare borste. Å andra sidan så håller denna borste vattnet på ett annat sätt, rör sig på ett annat sätt och bygger därmed löddret lite annorlunda än en svinborste eller rent utav syntetisk borste. Det är alltid en viss inkörningsperiod på nya rakborstar, så tag akt på det gamla uttrycket ”Skam den som ger sig!”

    Snabbinfo om rakborsten

    Hårtyp: Silvertip Badger (grävling)
    Totalvikt: 121 gram
    Handtagets dimensioner: 37,5 x 54mm
    Handtagets material: Kromad aluminium
    Knut: 22mm
    Loft: 52mm
    Totalhöjd: 106mm

    Tveka inte en sekund till! Är du ute efter en mycket bra, trevlig, snygg och gedigen rakborste av silvertipkvalitet, köp denna här hos oss på Shaver.se !
    Passa på att köpa ett ställ till rakborsten, så du kan torka och förvara en på bästa sätt!

    Frågor & Svar 

    kommer snart

    Se fler inlägg här

    Deodorant Bäst i Test: Toppval för Hår & Hudvård 🚿🌿

    Att hitta den bästa deodoranten kan vara en utmaning, särskilt med så många alternativ på

    Necessärer Topplista: Bästa Groomingprodukter 🧴💈

    Här är en översiktlig guide som hjälper dig att hitta den perfekta necessären för dina

    Schampo Torr Hårbotten Bäst i Test: 💆‍♂️✨ Topplistans Favoriter!

    När du letar efter det bästa schampot för torr hårbotten, är det viktigt att välja

    Handkräm Bäst i Test: 🧴 Topprekommendationer för Din Hudvård!

    Handkrämer med sheasmör är mycket populära för sina fuktgivande och mjukgörande egenskaper, och används ofta

      Klicka för att se fler produkter

      Betyg på guiden:

      5/5 - (1 vote)

      Lämna ett svar

      Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *