La Toja Raktvål

rakskum

La Tojas historia börjar någon gång runt början på 1800-talet, då en präst av en slump ska ha upptäckt att ön La Toja utanför Spanien hade källor med naturligt mineralvatten.

Denna upptäckt skedde genom att prästen ska ha skickat sin sjuka åsna till ön, och när han vid ett senare tillfälle återvände märkte han att åsnan var frisk och välmående. Prästen berättade om detta och år 1899 öppnade öns första spa, vilket snabbt började attrahera kunder från hela världen. 1904 lanserade La Toja sin första tvål, innehållandes vatten från källorna. De fortsatte utveckla tvålar innehållandes bland annat mineraler och ebenholts, och sedan år 2000 ingår La Toja i Schwarzkopf-Henkel Group – men tvålen tillverkas fortfarande i staden La Coruña i Spanien. En tvål innehållandes mineraler från en naturlig källa, bara namnet låter ju som en vinnare!

Vi rekommenderar

Vad är bra att veta? 

Jag har testat La Toja i ”stick” format, och i samma serie, låt oss för enkelhetens skull kalla den Klassisk, återfinns även skum, gel, rakkräm samt aftershave – och för den mer moderna kisen finns La Toja Protect 7 – vilken enligt reklamen gör dig såhär glad:

Riktigt sådär glad blev inte jag, kanhända för att jag använde den Klassiska versionen istället för den nya Protect 7. Hur som helst så är det absolut inget fel på La Tojas klassiska rakstift heller för den delen. Stiftet väger in på stolta 50gr och är därmed något mindre än exempelvis ett Arkostift, men känns väldigt lika i konsistensen. Jag nyttjar inte slika produkter som sig bör: jag gnuggar dem inte i ansiktet och ansiktslöddrar, istället river jag dem i min fina kvarn och mosar ner dem i en annan burk – men detta, liksom Arko, hade jag knappast behövt att riva utan det går lika bra att bara pressa med fingrarna. Glid: La Toja imponerar faktiskt lite här. Det är inga som helst problem att jobba upp ett riktigt tjockt och fräscht lödder som känns mjukt och följsamt, men även riktigt rengörande. Min shavette glider igenom löddret riktigt nära utan några som helst problem, och det känns som om jag har en pre-shave med tanke på hur lätt det glider igenom löddret och skägget. Men sen slutar det positiva och La Toja sållar sig till mängden av helt adekvata raktvålar som närmast kräver en återfuktande aftershave.

Doft

Doftmässigt är La Toja hyffsat lik LEA, men känns inte lika torr i doften. Om man ska försöka förklara den i ord så har den en klassisk tvåldoft i botten, men inte lika skarp som exempelvis Barnängens tvål. I mitten återfinns inslag av mandel, saltvatten och sandelträ. Toppen är diffus men påminner om klassisk barbershop och örter samt parfym. Det är en väldigt säregen doft, och den sticker ut i mängden även om den påminner om exempelvis LEA så är doften lika unik som alla andra som eftersträvar en unik doft.

Bör jag köpa produkten? Gillar du raktvålar som doftar unikt så är det självklart. Dessutom är den skön att raka sig med, och om du inte är blyg för att blaska på en återfuktande aftershave så har du inget som helst som talar emot denna tvål. Dessutom så utgör den en ypperlig färdkamrat då du har en plasthylsa som skyddar tvålen från stötar och dylikt. La Toja köper du här på Shaver.se för blott 49kr, vilket ger ett pris/viktförhållande 0,98kr/gram raktvål.

Ingredienser: 

Raktvål:

Potassium Stearate (Kaliumstearat – Förtvålad stearinsyra) Potassium Cocoate (Kaliumkokoat – Förtvålad kokosolja.) Potassium Palmitate (Förtjockningsmedel) Sodium Stearate (Natriumstearat – Förtvålad stearinsyra. Rengörande tvål, helt enkelt.) Aqua (Vatten) Glycerin (Mjukgörande) Sodium Cocoate (Förtvålad kokosolja) Sodium Palmitate (Palmitinsyra – Lödderbildande och stabiliserande för tvålen) Coconut Acid (Fettsyra utvunnen ur Kokosolja) Parfym Mineral Salts Coumarin (Doftämne, kryddiga örter) Limonene (Doftämne, Söt citrus) Linalool (Doftämne, Bitter citrus) Butylphenyl Methylpropional (Doftämne, Kanelaldehyd – kaneldoft) Tetrasodium EDTA (Hjälper till att bygga lödder istället för skum) Tetrasodium Etidronate (Bindemedel för de olika mineralerna i vattnet. Gör hårt vatten mjukt så tvålen löddrar lättare). CI 77891 (Färgämne, Titandioxid)

Se fler inlägg här

INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Rätt produkt för din hudtyp

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Välja rätt Rakborste

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

    Klicka för att se fler produkter

    Betyg på guiden:

    Rate this post

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *