Vem är The world famous Col. Conk?

World famous Colonel-Conk

1866, strax efter det Amerikanska inbördeskriget var överste Ichabod Conk en fattiglapp.

Han begav sig till Albuquerque i New Mexico där han efter en tid träffade en ung dam han fattade tycke för. Denna unga damen ägde flera olika frisörsalonger (barbershops) där hon rakade män dagarna i ända. Efter att de gift sig lärde sig Ichabod barberaryrket och jobbade tillsammans med sin hustru i deras salonger. Ichabod hade alltid haft en rejäl dos av entreprenörskap i sig och tänkte ”Varför kan jag inte packa alla produkter vi använder varje dag och sälja dem över hela västern.” Sagt och gjort, han begav sig runt hela västern som en klassisk resande säljare och erbjöd sina produkter till framför allt män han tidigare stridit med vid fronten att köpa dessa fantastiska rakprodukter. Ichabod Conk var en duktig säljare och han blev ganska snabbt väldigt förmögen för hans ålder på den tiden. Han fortsatte sin verksamhet ända fram till sin död 1898, tyvärr dog hans verksamhet tillsammans med honom.

Historian fortsatte

En vacker dag 1988 upptäckte dock Frank E. Shofner arvet från Col. Ichabod Conk och bestämde sig för att ta vid där Ichabod hade lämnat. Frank E. Shofner var företagets verkställande direktör men har tvärr också han avlidit och företaget drivs nu av Franks fru, Marilyn Shofner. Företaget Col. Conk drivs fortfarande från New Mexico och säljer förutom de världsberömda glycerinbaserade raktvålarna även en stor mängd andra rakprodukter som t.ex After Shave, rakknivar, rakhyvlar, rakborstar och andra rakrelaterade produkter. Shaver.se har fått äran att ta produkterna över Atlanten från New Mexico i ”Amerikat” till alla oss glada våtrakare som finns här  i Svearnas rike och vi presenterar här i detta inlägg en rad olika produkter till allas förtjusning. De mest framstående och mest använda produkterna från Col. Ichabod Conk är de världsberömda raktvålarna.

Raktvål från Col. Conk

Vi har för tillfället 4 olika raktvålar från Col. Conk i sortimentet. Dessa är alla glycerinbaserade, glycerin är en typ av alkohol som finns naturligt i oljor och fetter. Efter rening är det en trögflytande sirapslik vätska, klar och färglös och väldigt söt till smaken, inte långt från vanligt strösocker i sötman. Glycerin eller glycerol avdunstar inte utan är starkt hygroskopiskt, dvs. tar upp fukt från luften, ända upp till 50% och är därför en perfekt ingrediens till allt där fukten skall bevaras. Det gör det till en populär ingrediens i många olika skönhetsprodukter, som ju ofta är till för att just återfukta huden. Vissa glycerinbaserade raktvålar är kända för att löddra dåligt eller ge ett på tok för tjockt och fast lödder som gör föga nytta för rakningen. Tvålarna från Col. Conk lider inte av dessa problem utan ger väldigt snabbt ett rikt och krämigt lödder som gör susen för rakningen. Glycerinbaserade raktvålar är oftast mer varsamma mot huden och är bra för er med torr eller känslig hud. En annan fördel med glycerinbaserade raktvålar är att de går att värma en aning så att de smälter. Detta kan vara bra om du har en riktigt fin rakskål/raktvålskopp eller liknande du vill använda men som har fel mått för tvålen. In med den i micron en sväng och den passar sedan som handen i handsken, eller ännu bättre, som tvålen i skålen. Raktvålarna från Col. Conk innehåller olja från Avokado och vitamin E vilket gör sig väldigt bra i tvålarna och är orsaken till att de ger ett riktigt bra lödder som får rakhyveln att glida varsamt och smidigt när du rakar dig. Vitamin E skyddar huden med sina antioxidanter som kämpar för kung och fosterland mot de fria radikalerna som ju lämnar både bekymmer och elände efter sig. Avokadoolja är både lugnande och mjukgörande för huden och anses ha läkande egenskaper. Avokadoolja är bra för personer med känslig hud och personer som har eksem eller andra hudproblem.

Slutsats

De 4 raktvålarna från Col. Conk finns i 4 olika dofter och dessa är ”Bay Rum”, en klassisk doft man får genom ett destilat av Rom, Lagerträd och olika kryddor och kommer ursprungligen från de västindiska öarna. De andra dofterna är Lime (behöver ingen vidare förklaring då vi utgår från att du vet ungefär hur Lime doftar), ”Almond”, en söt och härlig Mandeldoft som påminner om marsipan så mycket att man faktiskt blir lite sugen på att ta en tugga av den. Den sista doften är ”Amber”, en naturlig lite träig och orientalisk doft som från början när det begav sig i antikens Kina framställdes genom att värma bärnsten (amber) till den grad att olja sipprade ur som doftade så gott att den användes flitigt vid festliga tillfällen.

Förutom fantastiska raktvålar har vi även lite annat smått och gott från Col. Conk som t.ex rakställ, rakborstar, skålar och kammar. Dessa hittar du så klart på shaver.se där du även hittar en hel del andra bra produkter som underlättar i kampen mot skägget.

Frågor & Svar

Se fler inlägg här

INCI guide – Vad innehåller min raktvål, rakkräm och After shave?

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Rätt produkt för din hudtyp

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Välja rätt Rakborste

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

Raka dig på rätt sätt med 5 enkla rakningstips

Att ställa två produkter emot varandra på det här sättet och sedan få fram snarlika

    Klicka för att se fler produkter

    Betyg på guiden:

    5/5 - (1 vote)

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *